Tästä ruokalajista on kouliintunut jo jonkinlainen perinneruoka: kahden viikon aikana samaista ruokaa on tullut tehtyä ja syötyä ainakin kolmeen kertaan. Mutta minkä sille mahtaa, kun raaka-aineet ovat niin yksinkertaiset, valmistukseen menee noin varttitunti aikaa ja mikä parasta, makaronimössö on tarpeeksi hyvä tekosyy ostaa ketsuppia ;)
Kaksi nälkäistä vegaania saa tällä annoksella varmasti mahansa täyteen:
- 3 dl (täysjyvä)pastaa eli makaroonia
- 5 dl vettä + 1 tl suolaa
- 1/2 dl öljyä
- puolikas sipuli
- 2 dl soijarouhetta
- 1 dl vettä
- 2 rkl soijakastiketta
- mausteeksi esim.: paprikajauhetta, garam masala -mausteseosta, valkosipulijauhetta ja/tai mustapippuria
- lisäksi: rutkasti luomuketsuppia!
Makaroni keitetään suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen keittoajan mukaan. Pastan kiehuessa ehtiikin sitten hyvin kypsentämään soijarouheen. Käytän yleensä soijarouheen kypsentämisessä Jere Niemisen Vegaanin kotiruokakirjassa esittämää valmistustapaa. Eli tarvitaan 1 osa öljyä, 4 osaa soijarouhetta ja 2 osaa vettä. Öljy kuumennetaan ja soijarouhe kieritellään ja paistetaan sipulin kanssa öljyssä. Vesi lisätään soijarouheen joukkooon kahdessa osassa ja imeytetään rouheeseen. Samoin soijakastike. Lopuksi soijarouhe maustetaan hyvin, yhdistetään valutetuttujen makaronien kanssa ja pursotetaan päälle puoet ketsuppituubista. Nam!
Tosi hyvää vegemättöä! Tein tänään. Maustoin kahdella teelusikallisella suolatonta jauhelihamausteseosta ja lisäsin vielä vähän herne-maissi-paprikaa.
VastaaPoista