tiistai 11. kesäkuuta 2013

Tomaatti-sipulipaistos


Tavallisesti tuoreet tomaatit päätyvät meillä aina suinpäin salaattiin. Tomaatteja kannattaisi kuitenkin nauttia myös kypsennettyinä, jolloin niiden sisältämä lykopeeni päätyy parhaiten elimistön käytettäväksi. Lykopeeni on siis antioksidantti, joka poistaa kehosta myrkyllisiä aineita. Samalla se myös ehkäisee useita tauteja.

Tuore luomutomaatti tarvitsee lisäkseen vain muutaman mausteen. Tämän yksinkertaisempaa reseptiä ei siis olekaan:

- n. 1/2 kg tuoreita tomaatteja

- 2 sipulia

- 3-5 valkosipulinkynttä

- reilusti kuivattua oreganoa

- kylmäpuristettua oliiviöljyä

- ruususuolaa ja mustapippuria

(- tuoretta oreganoa)

Pilko tomaatit ja sipulit ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuoritut valkosipulinkynnet. Asettele tomaatti- ja sipuliviipaleita kerroksittain parin litran vetoiseen uunivuokaan. Lisää kerrosten väliin myös mausteita ja pirskota päälle öljyä. Jätä päällimmäiseksi tomaattikerros ja levitä senkin päälle vielä oreganoa, suolaa, mustapippuria ja öljyä. Kypsennä 175-asteessa n. 40 minuutin ajan. Voit koristella valmiin paistoksen vielä tuoreilla oreganon lehdillä.

2 kommenttia:

  1. Herkullista! Valmistuu juuri arki-iltoinakin, kun ei vie aikaa tuo valmistaminen - kiitos ohjeesta ja inspiraatiosta, Elma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tämä on taas yksi helpoiten valmistuvista herkuista vähään aikaan :)

      Poista