keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Uunissa paahdettua parsaa sitruunanmehulla ja cashewpähkinöilläParsa on takuulla kevään ja alkukesän ylellisintä herkkua. Sen lisäksi, että se maistuu hyvältä, se tekee myös hyvää elimistöllesi. Parsaa käytetään monissa detox-kuureissa, sillä se puhdistaa kehoa ja toimii nesteenpoistajana.

Tavallisesti olen tottunut keittämään parsat joka kevät, mutta jostain muistan kuulleeni, että silloin parsan maku heikkenee. Tänä keväänä koitin siis uudenlaista kypsennysmenetelmää. Uunissa kypsennettynä parsa säilyttää hyvin herkullisen makunsa.

Uunissa paahdettu parsa:

- nippu tuoretta vihreää parsaa

- 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

- ruususuolaa & mustapippuria

- puolikkaan sitruunan mehu

- kourallinen paahdettuja cashewpähkinöitä

Huuhtele parsat huolellisesti ja napsauta varret tyvestä poikki. Asettele parsat folion tai leivinpaperin päälle. Lisää ruokalusikallinen sulatettua (lue:helteellä valmiiksi sulanutta) kookosöljyä, ruususuolaa ja mustapippuria. Sulje paketti ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Pidä paketti tiiviinä ja aseta tarvittaessa paino parsojen päälle.

Tarjoile valmiit parsat sitruunanmehulla ja pakettiin jäänellä mausteliemellä maustettuina sekä cashewpähkinöillä viimeisteltyinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti