tiistai 25. kesäkuuta 2013

Raparperi-taatelimuffinit




Olen kenties tovin jäljessä raparperisesongin alusta, sillä tuntuu kuin kaikkialla muualla oltaisiin jo ehditty hehkuttamaan tuota alkukesän herkkua! Onneksi raparperia tuntuu tänäkin vuonna riittävän koko kesäksi ja ylittekin. Ehtiihän sitä sitten vielä lokakuussakin ruveta kehittelemään uusia raparperireseptejä. Kannattanee siis muidenkin säilöä sitä pakastimeen pahan päivän varalle. Ja sitten kun kuitenkin petän lupaukseni ja jätän uudet reseptit julkaisematta, niin paranee vain tyytyä näihin herkkumuffineihin!

Raparperi-taatelimuffinit (12 kpl):

- 4 dl spelttijauhoja

- 1 dl tapioca-tärkkelystä

- 1 dl intiaanisokeria

- 1 tl kardemummaa

- 3/4 tl neilikkaa

- 3/4 tl aitoa vaniljaa jauheena

- 1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä

- 2 dl kauramaitoa

- 1 tl etikkaa

- 4 dl raparperinpaloja

- 1 dl taateleita paloiteltuina

Koristeluun:

- ceyloninkanelia

- kookosjauhoja

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata kookosöljy vesihauteessa ja lisää taikinaan. Sekoita etikka kauramaidon joukkoon ja lisää seos taikinaan ja kääntele ripeästi tasaiseksi. Kääntele joukkoon viimeiseksi raparperin- ja taatelinpalat. Lusikoi taikina tasaisesti silikonivuokiin. Jätä jonkin verran kohoamisvaraa. 
 

Paista muffineja 215 asteessa 20 minuuttia uunin keskitasoll. Halutessasi voit siivilöidä muffinien päälle mausteeksi ja koristeeksi ceylon-kanelia ja kookosjauhoja.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti