sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Punajuuri-hamppupihvit


 

Löysin Härkäpapua sarvista -kirjasta erään mielenkiintoisen hamppupihvireseptin. Tämä oma ohjeeni on nyt jonkin sortin muunnos tuosta reseptistä. En ole aiemmin raaskinut paahtaa hampunsiemeniä, vaan käyttänyt niitä pelkästään raakana, jotta siementen rasvakoostumus ei pääsisi muuttumaan ja siemenet säilyisivät mahdollisimman ravinnepitoisina. No, tässä kuitenkin tein poikkeuksen, olivathan pihvit muutenkin menossa pannulle. Paahtaminen muutti melko miedonmakuiset hampunsiemenet todella maukkaiksi ja paahtamisen jälkeen keittiössä leijaili takuulla popcornin tuoksu. Ja mikäs sen parempaa oisikaan, kuin poppareilta tuoksuvat ja maistuvat hamppupihvit!

Lindströmin hamppupihvit (n. 8 kpl):

- 1 dl raastettua punajuurta

- 1 1/2 dl  kokonaisia hampunsiemeniä

- 1 1/2 dl vettä

- 2 tl currya

- 1 tl ruususuolaa

- 2 dl kaurahiutaleita

- 1/2 dl ruisjauhoja tai kookosjauhoja

- kylmäpuristettua kookosöljyä paistamiseen 

Raasta punajuuret valmiiksi ja paahda hampunsiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne alkavat tuoksua (poppareilta). Sekoita tällä välin kaikki kuivat ainekset punajuuriraasteen sekaan. 

Murskaa paahdetut hampunsiemenet veden kanssa sekaisin, esim. tehosekoittimella. Lisää siemenmurska ja vesi muiden ainesten joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. 

Paista pihvejä pannulla kookosöljyssä molemmin puolin n. 4 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Oi nämä näyttää juuri sellaisilta mitä voisi sujauttaa kotitekoisen hampparin väliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä muuten! Itse pistin vain salaattia ja lohkoperunoita lisukkeeksi, mutta purilaisbaarissa nää ois kans aika kuumaa kamaa B----)

      Poista