lauantai 7. tammikuuta 2017

JAMBALAYA


Jambalaya on louisianalainen ruokalaji, joka on saanut vaikutteita espanjalaisesta ja ranskalaisesta keittiöstä. Jambalaya on helppo valmistaa kasvisversiona. Tarvitaan vain tuoreita kasviksia, riisiä ja papuja. Vaihtelemalla aineksia jambalayasta voi tehdä vaikka joka kerta erilaista.

Valitsin tällä kertaa jambalayan raaka-aineiksi paprikaa, punaista riisiä ja mung-papuja. Reseptiä noudattaen valmistuu tuhti annos riisipataa, joka sisältää runsaasti lämpimiä mausteita. Eksoottisesta nimestään huolimatta, jambalaya on yksinkertainen ruokalaji valmistaa, ja se sopii täydellisesti pehmittämään kylmän talven tuiskuja.



Jambalaya (6:lle)

oliiviöljyä

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

1 paprika

1 tlk (500 g) tomaattimurskaa

1 tl timjamia

1 tl basilikaa

1 tl oreganoa

1 tl harissa-tahnaa

1 rkl soijakastiketta

10 dl vettä/kasvislientä

5 dl punaista riisiä

7 dl valmiiksi kypsytettyjä mung-papuja

suolaa ja pippuria

Silppua sipulit ja kuutioi paprika. Valmista ruoka suuressa kattilassa. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota siput ja paprika. Lisää tomaattimurska, mausteet, vesi tai kasvisliemi ja lopuksi riisi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja alenna sitten lämpöä. Anna riisin kypsyä kattilassa miedolla lämmöllä noin puolisen tuntia.

Kun riisi on kypsynyt pehmeäksi, ota kattila pois levyltä ja lisää pataan valmiiksi keitetyt pavut. Suosittelen liottamaan ja keittämään mung-papuja kerralla ison määrän. Loput pavuista voi pakastaa tulevaa käyttöä varten. 

Mausta ruoka lopuksi suoalalla ja pippurilla. Anna padan hautua hetki kannen alla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti