torstai 24. toukokuuta 2012

Tattariletut soijarouhetäytteellä

Maidon muistin ostaa kaupasta, vehnäjauhoja en. Oli siis väkisin tehtävä gluteenittomia lettuja kaapista löytyneillä tattarijauhoilla. Maku ei ollut läheskään perinteisen luokkaa, vaan tattarista pitäisi paremminkin tehdä vain blinejä. Ensi kerralla, kun unohdan ostaa kaupasta uuden jauhopussin, voisin koittaa tehdä lettuja vaihteeksi quinoa-jauhoista, jotka nekin ovat roikkuneet kaapissa ties kuinka kauan.

Muistan vielä, kun pienenä olin mummin ja vaarin luona kylässä ja voi kuinka petyinkään, kun lettujen kanssa ei tarjoiltukaan mummin tekemää mansikkahilloa vaan jotain mautonta jauhelihamössöä! Päätin antaa suolaisille letuille uuden mahdollisuuden soijarouhetäytteen muodossa, enkä ollut tällä kertaa ollenkaan pettynyt lopputulokseen.

Muistelisin, että tästä lettutaikinasta tulee yhteensä n. 5 paksuhkoa pannunkokoista ohukaista:

- 5 dl kasvimaitoa

- 2,5 dl tattarijauhoja

- 2 rkl perunajauhoja

- 1 tl suolaa

- öljyä paistamiseen

Tästä määrästä täytettä riittää varmasti jokaiseen lettuun:

- 1/2 dl öljyä

- puolikas sipuli

- 2 dl soijarouhetta

- puolikas paprika

- 1 tomaatti

- 1 dl vettä

- 2 rkl soijakastiketta

- mausteeksi esim. garam masala -mausteseosta ja valkosipulijauhetta sekä mustapippuria ja paprikaa

Lettutaikinan ainekset kannattaa sekoittaa ensiksi ja sen jälkeen paneutua täytteen valmistamiseen. Paistoin kattilassa öljyssä ensin sipulisilpun, lisäsin kuullottuneen sipulin joukkoon soijaruoheen ja kasvikset ja lopuksi imeytin veden soijarouheeseen ja lisäsin mausteet. Otin levyn pois päältä ja jätin kattilan muhimaan levylle, sillä aikaa kun paistoin letut paistinpannulla.

Lettutaikinaa kannattaa kaataa vain tarpeeksi kuumalle pannulle, jotta letut kypsyvät hyvin ja ne on helppo kääntää. Eikä käy niin kuin minulle eli aina se ensimmäinen lettu menee mössöksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti