tiistai 15. toukokuuta 2012

Taboulleh


 

Oma taboulleh-reseptini on harmillisen usein riippuvainen jääkaapin sisällöstä, eli harvemmin maistelen sitä perinteisessä muodossa. Couscous on kuitenkin aina pysynyt pääraaka-aineena. Nyt siihenkin saattaa tulla muutos, sillä ajattelin valmistaa seuraavan taboulleh-salaattini raakaversiona idätetystä quinoasta.

Tämä resepti on silti vielä melko perinteistä laatua:

- 2,5 dl couscousta

- 3 tomaattia

- 1 luomuomena

- pieni pala punasipulia

- reilu 1/2 dl rusinoita

- 1 ruukku persiljaa

- 1 tl kuivattua korianteria

- yrttisuolaa ja mustapippuria

- oliiviöljyä


Couscouksen valmistustapa riippuu yleensä tuotteesta, eli pakkausmerkintöjä kannattaa seurata. Kypsennetty couscous jäähdytetään ja sen sekaan pilkotaan tomaatit ja omena, silputaan punasipulia ja persiljaa, lisätään rusinat ja loput mausteet ja lopuksi vielä loraus öljyä. Mielestäni taboulleh maistuu parhaimmalta, kun sen antaa olla pari tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ulkomailta tuodut omenat kannattaa aina ostaa luomuna, sillä olen kuullut, että omenoihin lisätty kiiltävä vahapinta sisältäisi eläinperäisiä ainesosia. Jos jollain on tästä tarkempaa tietoa, niin kaipaisin selvitystä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti