maanantai 28. toukokuuta 2012

Avokado-perunasalaatti


 

Perunasalaatti onnistuu aina parhaiten kiinteistä perunoista. Uudet perunat olisivatkin olleet tähän reseptiin mainioin vaihtoehto. Perinteisestä versiosta eroten, tämä versio maistuu ehkä jopa paremmalta hieman lämpimänä.

Tuhtiin yhden hengen perunasalaattiateriaan tarvitaan:

- 3 perunaa

- 1 rkl oliiviöljyä

- 2 tl sitruunanmehua

- 1 tomaatti

- pieni pala purjoa

- 1 avokado

- suolaa & mustapippuria

Höyrytin ensiksi perunat kypsiksi kattilassa. Pilkoin kypsät perunat valmiiksi tajoiluastiaan ja kaadoin päälle öljyn ja sitruunanmehun. Itse laitoin peruna-astian hetkeksi avoimen ikkunan eteen jäähtymään, siksi aikaa kun huuhdoin ja pilkoin purjon ja tomaatin. Avokadon soseutin karkeasti haarukalla. Lopuksi sekoitin kasvikset perunoitten joukkoon ja maustoin salaatin suolalla ja mustapippurilla.
Viinilasit pääsenevät ensi perjantaina toimimaan pitkästä aikaa todellisessa virassaan. Toukokuun ajan lasit ovat rehkineet tilapäisesti porkkanan kantojen kasvualustoina. Kuten kuvasta näkyy, naatit ovat kasvaneet jo mukavaan mittaan ja koristavat todennäköisesti kohta joitakin salaattiannoksiani.

2 kommenttia:

  1. Siis porkkanoista vaan laitetaan kannat veteen ja kasvaa syötävää vihreetä? Miks mä en ole tienny tota! Pitää kokeilla seuraavasta luomuporkkana satsista :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just niin, helppoa kuin mikä. Porkkanan naatit vaativat myös valoa versotakseen eli jollei vielä onnistu niin kannattaa koittaa reilun kuukauden päästä uusiksi :)

      Poista