perjantai 18. toukokuuta 2012

Vihreän eri sävyjä


 

Kaikkea en saanut edes kuvassa näkymään. Mutta idea on siis se, että näinkin herkulliselta voipi näyttää raaka salaattilautanen! Keräsin ainekset lautaselle sen mukaan mitä kaapista ja ikkunlaudalta sattui löytymään ja kaadoin päälle kuorituista auringonkukansiemenistä tehtyä ruokaisaa kastiketta.

Erilaisia vihreän sävyjä sain aikaan:

- luomuparsakaalista

- mung-pavun iduista

- maitohorsman nuorista versoista

- luomuvarsiselleristä

- kesäkurpitsasta

- vesikrassista

- ja porkkanan naatin versoista

Kastikkeeseen taasen tarvitaan:

- 1,5 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä

- 2 dl vettä liotukseen

- 1 tl sitruunanmehua

- 1 valkosipulinkynsi

- 1/2 tl garam masala -maustesekoitusta

- 1 rkl oluthiivahiutaleita


Auringonkukansiemeniä tulisi liottaa vedessä muutama tunti ennen kastikkeen valmistusta, mutta itselläni oli niin kiire valmistuksen kanssa, että ehdin antaa siementen likoa vain 15 minuuttia. Liotuksen jälkeen siemenet jauhetaan liotusvesineen ja muiden ainesten kanssa kastikkeeksi. Itse käytin tähän sauvasekoitinta, mutta blenderi ja vastaavat käyvät myös.

Huomauttaisin myös, mikäli joku ei ole vielä asiasta tietoinen, että viime maanantaina alkoi nimienkeruu turkistarhauksen kieltämiseen vetoavaan kansalaisaloitteeseen. Kansalaisaloitteen allekirjoittaminen onnistuu netistä ladattavalla monisteella tai keräyspisteessä. Monissa kesän tapahtumissa saattaa tulla vastaan esimerkiksi Oikeutta eläimille -järjestön, Luonto-Liiton tai Animalian "feissareita", joita kannattaa lähestyä, jos aloitteen allekirjoittaminen kiinnostaa. Huomenna nimienkeruuta on luvassa ainakin Turussa Mahdollisuuksien torilla ja Tampereella Vegfestissä. Täältä löytyy tulostettavat monisteet ja lisätietoa aiheesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti