Tämän grilliherkun toteutus sujui mökilläkin, jossa keittiön ominaisuudet eivät ole aivan parasta mahdollista tasoa. Kuvaaminen taasen ei oikein onnistunut.
Täytteeksi päätyi yksinkertaisesti valmistettua soijarouhetta, tofutuorejuustoa ja hummusta. Soijarouhetäytteen voi valmistaa etukäteenkin ja täyttää tomaatit vasta hetki ennen grillausta.
Pihvitomaatit ovat tomaateista suurimpia, mutta yhtä hyvin sopii käyttää pienempiäkin lajikkeita.
Neljän suurehkon tomaatin täytteeseen tarvitaan:
- 1/4 dl öljyä paistamiseen
- puolikas sipuli pieneksi silputtuna
- 1 dl soijarouhetta
- tomaattien koverrettu sisus
- pieni pala punaista paprikaa
- 1/2 dl vettä
- 1 rkl soijakastiketta
- mustapippuria ja paprikajauhetta maustamiseen
Lisäksi:
- pari nokaretta hummusta per tomaatti
ja/tai
- tofutuorejuustoa
Leikkasin ensiksi tomaateista kannet irti ja koversin ne tyhjiksi.
Kuullotin sipulin pannulla lisäsin soijarouheen ja paistoin sitäkin hetken. Lisäsin tomaateista koverretun "hedelmälihan", pieneksi pilkotun paprikan sekä veden ja soijakastikkeen pienissä erissä. Imeytin nesteet täytteeseen ja maustoin vielä mustapippuri- ja paprikajauheella (mökin maustehyllyn sisältö on huimaavan monipuolinen).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti