torstai 31. toukokuuta 2012

Grillatut täytetyt tomaatit


 

Tämän grilliherkun toteutus sujui mökilläkin, jossa keittiön ominaisuudet eivät ole aivan parasta mahdollista tasoa. Kuvaaminen taasen ei oikein onnistunut.

Täytteeksi päätyi yksinkertaisesti valmistettua soijarouhetta, tofutuorejuustoa ja hummusta. Soijarouhetäytteen voi valmistaa etukäteenkin ja täyttää tomaatit vasta hetki ennen grillausta.

Pihvitomaatit ovat tomaateista suurimpia, mutta yhtä hyvin sopii käyttää pienempiäkin lajikkeita.

Neljän suurehkon tomaatin täytteeseen tarvitaan:

- 1/4 dl öljyä paistamiseen

- puolikas sipuli pieneksi silputtuna

- 1 dl soijarouhetta

- tomaattien koverrettu sisus 

- pieni pala punaista paprikaa

- 1/2 dl vettä

- 1 rkl soijakastiketta

- mustapippuria ja paprikajauhetta maustamiseen

Lisäksi:

- pari nokaretta hummusta per tomaatti

ja/tai

- tofutuorejuustoa

Leikkasin ensiksi tomaateista kannet irti ja koversin ne tyhjiksi.

Kuullotin sipulin pannulla lisäsin soijarouheen ja paistoin sitäkin hetken. Lisäsin tomaateista koverretun "hedelmälihan", pieneksi pilkotun paprikan sekä veden ja soijakastikkeen pienissä erissä. Imeytin nesteet täytteeseen ja maustoin vielä mustapippuri- ja paprikajauheella (mökin maustehyllyn sisältö on huimaavan monipuolinen).

Tomaattien pohjalle laitoin nokareen maustamatonta tofutuorejuustoa. Täytin tomaatit soijarouheella, levitin täytteen päälle vielä hummusta ja painoin kannen tomaatin päälle. Grillasin tomaatteja parillalevyllä muutaman minuutin pystyasennossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti