Talvella valmistamani ensimmäinen raakakakku oli tuhoon tuomittu: makeutusta oli liikaa ja kakkua oli lopulta mahdotonta saada alas. Tällä kertaa päätin luottaa konkarin vinkkeihin ja käytin hyväkseni Keittiökameleontti-blogin ohjeita. Reseptin pohjana toimii melko pitkälti Helpon sitrustortun ohje. Tein vain pieniä muutoksia, kun mukautin reseptiä omaan makuuni ja keittiööni paremmin sopivaksi.
Ohje on todella helppo ja toteutus sujuu käden käänteessä. Suosittelen myös alkuperäistä ohjetta, mutta tällaisen version sain itse aikaiseksi:
Pohja:
- 2,5 dl auringonkukan siemeniä
- 2,5 dl rusinoita
- ripaus merisuolaa
Täyte:
- 1 luomuappelsiini + raastettu kuori
- 1 avokado
- 2 tl sitruunanmehua
- 2 rkl agavesiirappia
- 1/2 dl manteleita valmiiksi liotettuina
- 2 tl psyllium-jauhetta
Käytin pohjan ainekset ensin blenderissä, jolla sain aikaan kutakuinkin taikinan tapaisen massan. Painelin taikinamöhkylän käsin leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.
Täytteen survaisin sauvasekoittimella tasaiseksi. Maustoin täytteen vielä puolikkaan appelsiinin kuorella ja lisäsin joukkoon muutaman tunnin ajan likoamaan ehtineitä manteleita.
Sitruunanmehu ei niinkään maistu enää lopputuloksessa, mutta on silti tuikitärkeä ainesosa, sillä se estää avokadon tummumisen, mikäli torttu ei katoa samantien parempiin suihin. Psyllium-jauhe on myös melko välttämätön. Tässä tapauksessa se toimii liivatteen tapaan ja pitää täytteen kasassa. Psyllium-jauhetta löytyy tavallisistakin ruokakaupoista leivontatarvikkeiden hyllyltä. Sitä käytetään enimmäkseen gluteenittomassa leivonnassa.
Appelsiinitortun pala maittoi mukavasti ilta-auringossa Clipperin vaniljateen maistelun ja lukemisen ohessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti