perjantai 25. toukokuuta 2012

Bataatti-linssipata


 

Tämä oli aikoinaan yksi bravuuri-ruokalajeistani, jonka olin jo tyystin unohtanut. Pata on mausteinen mutta maustesekoitus on silti miedon pehmeän makuista. Tähän sopisi ehkä paremmin käyttää punaisia linssejä, mutta aina ei voi voittaa. Taas käytin mitä kaapista sattui löytymään.

Tästä tulee melkeinpä kaksi pientä annosta:

- öljyä paistamiseen

- puolikas sipuli

- 2 valkosipulinkynttä

- peukalonpäänkokoinen pala inkivääriä (n. 3 cm:n pala)

- 1 tl kuivattua chiliä

- 1 pieni (luomu)bataatti

- 1 porkkana

- 1 dl vihreitä linssejä

- 4 dl vettä

- 1 tl suolaa

- 1/2 tl korianteria

- 1/2 tl kurkumaa

- 1/2 tl kanelia

Kuullotin ensiksi kattilassa silputut sipulit, raastetun/hienonnetun inkiväärin ja chilin. Lisäsin paloitellut kasvikset, linssit sekä veden ja suolan. Kuumensin veden kiehuvaksi ja annoin koko padan kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Loput mausteet lisäsin vasta aivan loppuvaiheessa. Ne voisi toki myös paistaa ihan aluksi muiden mausteiden seassa.

Näin jälkeenpäin ajatellen, puolen desiä tomaattimurskaa olisi varmasti tuonut pataan lisää mehevyyttä. Itse käytin siis vihreitä linssejä, jotka eivät vaatineet muuta esikäsittelyä kuin vain pikaisen huuhtomisen. Jos käytät vaikka niitä punaisia linssejä, niin huomaa silloin lisätä linssit vasta, kun kasvikset ovat ehtineet kiehua jo ainakin vartin, sillä punaisten linssien keittoaika on huomattavasti lyhyempi. Pakkauksesta on aina hyvä tarkistaa keittoaika ja esikäsittelyohjeet, sillä nekin vaihtelevat tuotemerkkien mukaan melkoisen laajasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti