Tämä oli aikoinaan yksi bravuuri-ruokalajeistani, jonka olin jo tyystin unohtanut. Pata on mausteinen mutta maustesekoitus on silti miedon pehmeän makuista. Tähän sopisi ehkä paremmin käyttää punaisia linssejä, mutta aina ei voi voittaa. Taas käytin mitä kaapista sattui löytymään.
Tästä tulee melkeinpä kaksi pientä annosta:
- öljyä paistamiseen
- puolikas sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- peukalonpäänkokoinen pala inkivääriä (n. 3 cm:n pala)
- 1 tl kuivattua chiliä
- 1 pieni (luomu)bataatti
- 1 porkkana
- 1 dl vihreitä linssejä
- 4 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl korianteria
- 1/2 tl kurkumaa
- 1/2 tl kanelia
Kuullotin ensiksi kattilassa silputut sipulit, raastetun/hienonnetun inkiväärin ja chilin. Lisäsin paloitellut kasvikset, linssit sekä veden ja suolan. Kuumensin veden kiehuvaksi ja annoin koko padan kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Loput mausteet lisäsin vasta aivan loppuvaiheessa. Ne voisi toki myös paistaa ihan aluksi muiden mausteiden seassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti