keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Raa'at täytetyt paprikatRaakailun esiasteilla liikutaan yhä. Nyt olen selvinnyt jo niinkin pitkälle, että osaan idättää muutakin kuin mung-papuja. Raakojen paprikoiden täytteeseen valikoitui muun muassa idätettyä tattaria. Tattari on todella täyttävää ja aion ehdottomasti jatkaa sen käyttämistä. Konkariraakailijat käyttävät sitä mm. raakojen pizzapohjien valmistukseen. Ehkäpä minäkin vielä jonain päivänä...

Täytteen aineksia voi toki vaihdella, mutta oma satsini näytti tältä:

- 3 eri väristä luomupaprikaa

- 1 dl kuivaa idätykseen sovetuvaa tattaria tai 3 dl valmiiksi idätettyä tattaria

- kourallinen kirsikkatomaatteja

- silputtuja kevätsipulin varsia mielen mukaan

- 3 rkl oluthiivahiutaleita

- inkiväärijauhetta

- kuivattua korianteria jauheena

- mustapippuria

- tuoreita yrttejä oman maun mukaan, esim. basilikaa tai oreganoa

Tattaria ei onneksi tarvitse liottaa yön yli. Päinvastoin yli kymmenen minuutin liotus tekee jyvistä itämiskelvottomia. Tattarin idätykseenkään ei mene kuin vuorokausi, jonka jälkeen tattarit säilyvät jääkaapissa hyvin parikin päivää.

Itse ruoan valmistus ei tuota sitäkään vaivaa. Täytteen ainekset sekoitetaan vain hyvin sekaisin ja sullotaan puhdistettujen paprikoitten sisälle. Tomaatit ja sipuli kannattaa pilkkoa mahdollisimman pieniksi, jotta levittyvät helpommin täytteeseen.

Suosittelen todella käyttämään luomupaprikoita, sillä paprikat nimenomaan kuuluvat kasviksiin, jotka keräävät paljon torjunta-aine- ja lannoitemyrkkyjäämiä. Samoin kaikki ulkomailta tuodut kuivatetut mausteet kannattaa ostaa luomulaatuisina, koska mausteet usein säteilytetään kuiviksi.

Ruoanlaittomusiikkina toimi tällä kertaa Jätkäjätkien uudempi levy Jatkojatkot!
Itsekin tulen varmasti eksymään vielä useille moottoriteille tämän kesän aikana. Sen vuoksi myös postaukseni jäävät vähemmälle. Ehkäpä voisin ohjeistaa ja antaa vinkkejä vegaanisen leiri- ja retkiruoan valmistukseen aina, kun olen ollut tien päällä. Saa nähdä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti