keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Banaani-suklaaraakajäätelö


 

Tässä teille maailman helpoin tapa tehdä itse maukasta ja kermaista jäätelöä ja vieläpä raakana. Oma versioni jäi puoliraa'aksi sillä en jaksanut vaivautua hankkimaan raakakaakojauhetta. Tavallinen kaakaojauhe tai carob-jauhe sopivat aivan yhtä hyvin.

Yhteen annokseen tarvitaan vain:

- 1 banaani

- 1 rkl raakakaakaojauhetta (tai tavallista)

Banaani tai banaanit pistetään vähintään pariksi tunniksi pakkaseen jäätymään. Yön yli pakkasessa olleista banaaneista on vaikeampi irroittaa kuorta, mutta koostumus pysyy kauemmin jäätelömäisenä.

Jäinen banaani soseutetaan kaakaojauheen kanssa sauvasekoittimella pehmismäiseksi jäätelöksi. Tarjoillaan heti.

Mausteita voi lisäillä tietysti omien makumieltymystensä mukaan. Itse olen tehnyt erilaisia variaatioita, joihin olen lisännyt esim. maapähkinävoita (snickers-jädeä!!!) tai kookoshiutaleita ja rommiaromia tai kanelia ja muita mausteita.


2 kommenttia:

  1. Tällainen yksinkertainen banaanijäde on kyllä uskomattoman herkkua.
    Löysin blogiisi Chocochilin kautta ja ilahduin kun joukkoomme on saatu uusi kasvisruokablogi. Seurailemisiin siis :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä vain, tulee ihan lapsuus ja Bravo-jädet mieleen :D Hienoa, että olet löytänyt tiesi tänne! Olen itse tarkkaillutkin blogiasi jo jonkin aikaa, inspiroidun joka kerta! :)

    VastaaPoista