Mantelimaidon valmistuksesta jäljelle jäävän kuidun sekaan voi lisätä melkein mitä vain: liotettuja pähkinöitä ja siemeniä, kuivattuja marjoja ja hedelmiä, mausteita tai superfoodeja. Ainekset vain sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja kuivataan kasvikuivurissa tai uunissa rapeiksi raakakekseiksi. Oma jämäpaloista koottu reseptini näyttää tältä:
- mantelimaidon valmistuksesta jäljelle jäänyt mantelikuitu
- 1/2 dl luomurusinoita
- 1 rkl agave-siirappia
- 1 tl kanelia
- 2 rkl raakakaakaojauhetta (myös carobjauhe tai tavallinen kaakaojauhe käyvät)
- ripaus merisuolaa
Sekoitin kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi massaksi. Levitin taikina leivinpaperille ohueksi kerrokseksi ja asetin kuivuriin. Jos haluat kekseistä kauniimman näköisiä, ne kannattaa muotoilla ennen taikinan laittamista kuivuriin. Itse pistin vain koko taikinan yhtenä suurena levynä kuivuriin ja mursin kuivuneesta levystä mukavia pikkukeksejä. Raakakeksitaikina saa olla kuivurissa n. 10 tuntia. Jos käytät uunia kuivatukseen, muista jättää uunin luukku hiukan raolleen, jottei uuni kuumene liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti