sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Sitruuna-maitokiisseli


 

Perinteinen sitruunakiisseli tehdään veteen ja nautitaan kermavaahdon kera. Päätin tehdä hieman erilaisen  version ja valmistin maitokiisselin, jonka mausteeksi lisäsin sitruunaa. Maitokiisseli on nopeasti valmistuva herkku ja olen huomannut, että kasvimaitoja on lähes mahdotonta polttaa pohjaan. Kiisselistä tulee maultaan miedon sitrusmaista ja koostumukselta lähes samettisen pehmeää. Tätä tekee mieli kauhoa jo suoraan kattilasta!

Kahteen pieneen annokseen tarvitaan:

- 2,5 dl kasvimaitoa (käytin soijamaitoa)

- 2 rkl maissitärkkelystä

- 1 1/2 rkl sokeria (käytin täysruokosokeria)

- yhden luomusitruunan mehu ja raastettu kuori


Sekoitin kaikki ainekset kattilassa sekaisin. Kuumensin seosta miedolla lämmöllä, välillä hämmentäen. Annoin seoksen kiehahtaa, kunnes se alkoi saostua ja muuttua kiisselimäiseksi. Jäähdytin kiisselin jääkaapissa valmiiksi annosteltuna. 



Seuraavaksi koitan kehitellä taas lisää raakoja herkkureseptejä. Kesäpäiviin sopisi ainakin täydellisesti raakajäätelöt. Täältä kannattaa ladata ilmainen raakajäätelöreseptikirja: http://raakajaatelo.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti