keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Raparperipiirakka




Tällä ohjeella tein raparperipiirakkaa jo ennen juhannusta, mutta kesti jonkin aikaa ennen kuin muistin ottaa kunnollisia kuvia tekeleestäni. Nyt pääsin vihdoin julkaisemaan reseptin. Vaikka raparperikausi onkin jo ohi, jonkun muunkin pakastimesta saattaa vielä löytyä litrakaupalla kirpsakoita raparperipaloja. Vai olenko ainoa? Jos näin on, kannattaa täytteeksi vaihtaa kotimaiset omenat taikka metsien marjat.

Pikkupellilliseen piirakkaa tarvitaan:

- 4 dl grahamjauhoja

- 3 dl quinoajauhoja (speltti ja tattari sopivat myös eli oman maun mukaan)

- 2 tl leivinjauhetta

- 3 dl intiaanisokeria

- 1 tl kardemummaa

- 3 rkl perunajauhoja

- 4,5 dl kasvimaitoa (käytin kauramaitoa)

- 1 dl rypsiöljyä

Lisäksi:

- n. 1 l raparperinpaloja

- 1,5 dl kaurahiutaleita

Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää joukkoon varovasti käännellen öljy ja kasvimaito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille tai voideltuun piirakkavuokaan. Painele raparperinpalat tasaisesti taikinapohjan päälle ja ripottele kaurahiutaleet päällimmäiseksi. Kypsennä 175 asteisessa uunissa reilu puolisen tuntia. Tarkista kypsyys hammastikulla. Tökkää tikku pohjan läpi, ja jos tikkuun jää kiinni taikinaa, anna piirakan kypsyä vielä jonkin aikaa jälkilämmöllä. 

Tarjoile esimerkiksi vegaanisen vaniljakastikkeen tai kasvimaitolasillisen kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti