maanantai 24. syyskuuta 2012

Omena-kaurajälkkäri





Alun perin tarkoituksenani oli tehdä omena-kaurapaistoksen tyylinen kakku, mutta matkan varrelle sattui pari muuttujaa ja päädyin tähän yksinkertaisempaan tarjoiluilmeeseen.


 
Omena-kaurajälkkäri (4 annosta)

Kauralastut:

- 1 1/2 mantelirouhetta

- 3 dl kaurahiutaleita

- 1 1/2 dl intiaanisokeria

- 125 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)

Lisäksi:

- 2 luomuomenaa

- öljyä paistamiseen

- 4 rkl intiaanisokeria

- kanelia

- 4 dl vispautuvaa kasvikermaa (käytin Sunnuntain kasviperäistä kaurakermaa)

(- vaniljasokeria)


Vispaa kerma etukäteen kuohkeaksi ja mausta halutessasi vaniljasokerilla. Jätä kermavaahto jääkaappiin odottamaan. 

Valmista kauralastut: sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Lusikoi taikina uunilevylle pieninä nokareina. Huomaa, että lastut leviävät uunissa jonkin verran. Paista 175 asteessa n. 8-10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.

Pilko omenat pieniksi paloiksi. Paista palat pannulla rasvassa, lisää sokeri ja ripottele päälle jauhettua kanelia. Paista kunnes sokeri on ehtinyt sulaa ja anna omenien sen jälkeen jäähtyä.

Kun kauralastut ja omenapalat ovat jäähtyneet, voit koota annokset korkeisiin laseihin. Tyyli on vapaa, mutta itse laitoin pohjalle murskattuja kauralastuja, sen jälkeen kermavaahtoa ja päällimmäiseksi omenapaloja joiden päälle ripottelin vielä hieman murustettuja kauralastuja.


         Ylimääräiset kauralastut voipi sitten tarjoilla sellaisenaan tai annoksen koristeina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti