perjantai 28. syyskuuta 2012

Uunibataatit sienimuhennostäytteellä


  
Tämä illallisruoka sai innoituksensa Chocochilin vastaavasta metsäsieni-bataattilaatikon ohjeesta. Bataatista on muodostunut itselleni lähiaikoina lempparivihannes. Olen vieläkin vallan uuden uunin lumoissa, enkä malttaisi lainkaan olla sitä käyttämättä. Niinpä bataattisia ruokia on tullut nautittua kohta liiaksikin. Raakaravintokin on jäänyt vähemmälle osalle. Toisaalta bataatin kevyestä kypsentämisestä on hyötyäkin, sillä silloin sen sisältämä betakaroteeni on imeytyvässä muodossa, toisin kuin raa'assa juureksessa. Lisää tietoa löytyy Keittiökameleontti -blogista.

 

Uunibataatit (2 hengelle):

- 1-2 bataattia

Sienimuhennos:

- 4 dl suppilovahveroita

- 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

- 1 iso tai 2 pientä punasipulia

- 1/2-1 tl hyvälaatuista suolaa

- 1/2 tl mustapippuria

- 1/2 tl kuivattua timjamia

- 1-2 rkl ruisjauhoja

- 2 dl kasvikermaa (käytin kaurakermaa)

Halkaise bataatti/bataatit pituussuunnassa kahtia. Pistele puolikkaisiin haarukalla reikiä. Paahda uunissa 200 asteessa n. 30-45 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kauttaaltaan kypsyneet.

Valmista tällä välin sienimuhennos. Paista sieniä aluksi kuivalla pannulla siihen asti, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää sitten öljy ja sipulisilppu. Kuullota sipulia pannulla hetki. Vähennä lämpöä. Lisää mausteet. Ripottele ruisjauhot pannulle ja sekoita sienten joukkoon. Lisää lopuksi kerma. Anna muhennoksen kiehahtaa ja ota sitten pannu pois levyltä.

Kaada valmis sienimuhennos kypsien bataattien päälle täytteeksi.




Illat alkavat olla jo niin pimeitä, että tuo rämäkamerani ei mahda enää pärjätä, vaan kuvista tulee suureksi harmiksi pakoltikin hämyisiä.

2 kommenttia:

  1. Ompa herkulliset täytetyt bataatit!
    Reseptiäsi täytyy ehdottomasti kokeilla - viikonlopun herkkuhetkeksi, kun on hyvää aikaa keittiössä puuhailla:-)
    Suppilovahveroita en varmaan saa käsiini, mutta kanttarellejä ja herkkusieniä kyllä löytyy.

    VastaaPoista
  2. Kantarellejä, NAM! Siitä tulee varmasti herkkua :)

    VastaaPoista