perjantai 31. tammikuuta 2014

Manteli-pistaasimuffinit


 
Nämä tuhdin suklaiset pähkinämuffinit valmistuivat alunperin uudenvuodenpäivän brunssille, mutta en ole ehtinyt niitä vielä aiemmin esittelemään. Käytin Kotiliedestä löytämääni reseptiä, kuten moniin muihinkin brunssitarjottaviini, mutta muutin muffinit luonnollisesti vegaanisiksi korvaamalla kananmunat soijajogurtilla. Tarkoituksenani oli lisätä myös hieman ksantaanijauhetta taikinaan, mutta jauhojen sekoitusvaiheessa unohdin sen totaalisesti. Jos haluat muffineihin extra-kuohkeutta, voit lisätä kuivien aineitten sekaan vielä teelusikallisen ksantaania. Muffinit ovat makumaailmaltaan niin täyteläisiä, että niiden koko kannattaa jättää pienehköksi ja täyttää muffinivuoat vain osittain. Minimuffinin seuraksi sopisi parhaiten vahva kahvi, soijamaidolla tai ilman. Muffinit toimivat myös yksittäin pienenä jälkiruokapalana.




Suklaiset pähkinämuffinit (12-15):

- 1 1/4 dl kylmäpuristettua kookosöljyä

- 2 1/2 dl intiaanisokeria

- 2 dl soijajogurttia

- 1/2 dl kasvimaitoa

- 1 tl manteliaromia

- 4 dl spelttijauhoja

- 1 tl leivinjauhetta

- 1 tl aitoa vaniljajauhetta

- ripaus ruususuolaa

- 1 dl valmiiksi kuorittuja pistaasipähkinöitä tai 125 g kuorimattomia

- 50 g vegaanista tummaa suklaata

Sulata kookosöljy vesihauteessa pehmeäksi ja sekoita intiaanisokerin kanssa. Vatkaa rasva-sokeriseoksen joukkoon soijajogurtti. Lisää joukkoon kasvimaito ja nestemäinen manteliaromi. Sekoita kuivat ainekset keskenään sekaisin ja kääntele taikinan joukkoon. Rouhi kuoritut pistaasipähkinät ja suklaa ja lisää ne viimeiseksi taikinaan. Lusikoi taikina muffinivuokiin; jätä ainakin 1/3 vuoasta tyhjäksi. Kypsennä muffineja 200-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan. Kumoa kypsät muffinit vuoistaan ja anna jäähtyä. Koristele muffinit halutessasi tomusokerilla tai kookosjauhoilla ja pistaasipähkinärouheella.


 
P.S. Turussa valmiiksi kuorittuja pistaasipähkinöitä on irtomyynnissä ainakin Kuudennessa maussa

3 kommenttia:

  1. Ah vegaanisia muffineita! Oonkin yrittänyt löytää kiinnostavaa ohjetta semmosiin, tätä täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että löysit oikeaan osoitteeseen! Jos haluat kokeilla erilaisia variaatioita, löydät blogistani myös appelsiini-vaniljamuffineiden sekä suolaisten tofu-pinaattimuffinien reseptin :)

      Poista
    2. Niin ja omien kestosuosikkieni eli ananas-kookosmuffinien ja raparperi-taatelimuffinien ohjeen!

      Poista