lauantai 18. tammikuuta 2014

Pikantit pikkupizzat

  
Pikkupizzoista on iloa pitkäksi aikaa (jollei niitä sitten ahmi kerralla kaikkia)! Lisäksi ne sopivat tarjottavaksi erilaisiin noutopöytiin oli sitten kyseessä synttärit tai (kuten meillä) uudenvuoden brunssi. Pikkupizzoihin sopivat kaikenlaiset perinteiset pizzatäytteet, mutta itse käytin tällä kertaa hieman tulisempia täytteitä. Täytteissä on itsessään niin paljon makua, etteivät pizzat kaipaa edes kasvijuustoa päälleen.Pizzapohjat (12-15):

- 15-20 g tuorehiivaa

- 2 dl vettä

- ripaus suolaa

- loraus oliiviöljyä

- n. 5 dl spelttijauhoja

Täyte:

- oliiviöljyä

- säilyke-pepperoneja

- marinoituja valkosipulinkynsiä yrttiliemessä

- Pirkka Arrabiata -pestoa (tai itse tehtyä vegaanista pestoa)

- tuoretta basilikaa

Sulata hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää ripaus suolaa ja sekoita jauhot taikinaan hyvin vaivaten. Lisää öljy taikinanteon loppuvaiheessa. Jätä taikina kohoamaan peitettynä n. tunnin ajaksi vedottomaan paikkaan, kuten mikroaaltouuniin tai lämpimän lieden läheisyyteen, jolloin taikina kohoaa nopeammin kaksinkertaiseksi. Jaa valmis taikina 12-15 osaan. Pyörittele taikinapaloja ensin käsin ja kaulitse sen jälkeen pieniksi pyöreiksi pizzapohjiksi.

Voitele valmiit pizzapohjat ohuelti oliiviöljyllä ja asettele täytteet pizzojen päälle. Kypsennä pizzoja 225-asteisessa uunissa n. 10 minuutin ajan. Koristele kypsät pikkupizzat tuoreilla basilikan lehdillä.

Uudenvuoden brunssi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti