perjantai 3. tammikuuta 2014

Ruusukaalit sinappi-kermakastikkeessa


Omalla kohdallani kävi kerrankin niin, että joulu oli ähkytön. Osasin ensimmäistä kertaa elämässäni syödä kohtuudella huojuvan täysistä herkkupöydistä huolimatta ja ehdin jopa tuntea nälänkin aina ennen seuraavaa ateriaa. Koska uusi vuosikin sujui suhteellisen kevyissä merkeissä, olen taas täysin valmis syömään tuhtia kotiruokaa ja kausivihanneksia.

Kausivihanneksista puheen ollen, yksi tämän hetken lemppareistani on ruusukaali. Ruusukaali on paljon tavallista keräkaalia maukkaampi ja ulkonäöltään huomattavasti söpömpi kuin sukulaisensa. Ruusukaalien valmistus on äärettömän helppoa ja ne sopivat lisukkeeksi parhaiten kevyesti höyrytettynä tai pikaisesti keitettynä. Ruusukaalien maukas ja vitamiinipitoinen keitinliemi kannattaa ottaa aina talteen. Itse käytin sen tällä kertaa kaalien kaveriksi valmistamaani kastikkeeseen.

Ruusukaalit ja sinappi-kermakastike:

- 500 g ruusukaaleja

Ruskea kastike:

- 1/3 dl  kylmäpuristettua kookosöljyä (luomu)

- 1 sipuli

- 3 rkl spelttijauhoja (luomu)

- 2 rkl soijakastiketta (luomu)

- 5 dl ruusukaalien keitinvettä (tavallinen vesikin käy)

- ripaus ruususuolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

- 1 dl kaurakermaa

- 1 rkl vegaanista sinappia

Höyrytä tai keitä ruusukaalit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. 

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota silputtu sipuli. Lisää jauhot ja paista öljyssä parin minuutin ajan kauniin ruskeiksi. Lisää soijakastike ja vesi. Sekoita kastike tasaiseksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 15-20 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon kaurakerma ja sinappi ja kiehauta kastike. Lisää ruusukaalit valmiiseen kastikkeeseen.
 

2 kommenttia:

  1. Täytyy ehdottomasti laittaa kokeiluun! Harmi että just lensi paketillinen ruusukaalia roskikseen, kun jääkaappi oli jäädyttänyt ne?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hitsi, itelläkin aina välillä sattuu porkkanat jäätymään vihanneslokeroon. Toivottavasti pääset pian kokeilemaan :)

      Poista