maanantai 7. tammikuuta 2013

Pinaatti-tofumuffinit




Luulen, että suolaiset leivonnaiset ovat sittenkin itselleni mieluisampia kuin makeat herkut. Kasvispiirakoissa ja suolaisissa muffineissa makuvaihtoehtojen määrä on kertakaikkiaan rajaton.

Valitsin tällä kertaa raaka-aineiksi lempparitofuni eli kylmäsavutofun sekä pinaatin, sillä uskon kärsiväni jälleen raudanpuutoksesta. Meinasin jo pistää tofunkin tilalle parsakaalia, mutta pystyin silti hillitsemään itseni ja päätin jättää parsakaalit toiselle aterialle. Olen muutenkin tullut siihen tulokseen, että parsakaali maistuu parhaimmalta raakana, joten enää harvoin raaskin sitä lisätä kypsennettävään ruokaan.

Nämä muffinit sen sijaan pitää kypsentää. Ja ne sopivat erinomaisesti vaikkapa välipalaksi tai brunssitarjottaviksi raikkaan ja rapean salaatin kera!


Suolaiset muffinit (12 kpl):

- 1/2 - 1 punasipuli

- 2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

- 75 g luomupakastepinaattia

- 250 g marinoitua luomutofua (esim. savutofu) tai silken tofua

(- oluthiivahiutaleita)

Muffinitaikina:

- 5 dl jauhoja (käytin luomugraham-, ruis- ja kaurajauhojen sekoitusta)

- 1/2 dl kikhernejauhoja

- 2 1/2 tl leivinjauhetta

- 1 tl ruususuolaa

- 1/2 tl cayennepippuria

- 3 - 3 1/2 dl kauramaitoa

- 1 tl omenaviinietikkaa

- loraus öljyä

Lisäksi:

- öljyä vuokien voiteluun

Kuori ja silppua punasipuli. Kuullota sipulia kattilassa öljyssä. Ota kattila pois levyltä ja lisää
pakastepinaatti joukkoon sulamaan. Jos käytät tuoretta pinaattia, voit yhtä hyvin tuplata määrän ja lisätä lehdet suoraan taikinaan.

Pilko tai murenna tofu pieneksi. Jos käytät pehmeää silken tofua, lisää silloin taikinaan kuivien aineitten joukkoon n. 1/2 dl oluthiivahiutaleita. Saat aikaan juustoisemman maun.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kasvimaito, etikka ja loraus öljyä. Sekoita ainekset reippaasti tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi ja kääntele joukkoon kuullotettu sipuli, sulanut pinaatti ja pilkottu tofu.

Voitele 12 kappaleen muffinipelti oliiviöljyllä tai asettele koloihin paperisia muffinivuokia. Jaa taikina vuokiin tasaisesti.

Kypsennä muffinsseja uunissa 175 asteessa 30 - 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.

 

Jäähdytä muffineja ensin pellillä ja kumoa ne sitten jäähtymään ritilän päälle.


Inspiraatio reseptiin löytyi Hummingbird Bakeryn (ei-vegaanisen) reseptikirjan muffiniohjeesta.

9 kommenttia:

  1. Herkullinen ohje! Suolaiset piiraat ja muffinit ovat toden totta ihania tarjottavia, ja mauissakin on vain mielikuvitus rajana :) Hitsi, kun muffinipeltini on 300 kilometrin päässä, kotikotona. Mutta tiedänpä ainakin, mitä teen, kunhan taas menen kotona käymään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, näillä todella odotus palkitaan :)

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa oikein ihanalta! Savustettu totu ... Wau, minä olen kokeillut vain sitä Silken Tofua - antaa varmasti hyvän maun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, kannattaa kokeilla! Savu tuo todella intensiivisen maun tofuun.

      Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helinä! Hieman erilainen haaste tällä kertaa... P.S. Poistin VAHINGOSSA kommenttisi, enkä saa sitä enää näkymään :/

      Poista
    2. :D Sellaista se joskus on. Yks kirjailija kertoi joskus poistaneensa vahingossa romaanikäsikirjoituksensa, kun se oli melkein valmis. Onneksi tämä ei ole ihan sama asia. :)

      Poista
  4. Oi nam, nää on varmasti superhyviä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella olivat, harkitsen jo uuden satsin valmistamista :P Kannattaa siis kokeilla!

      Poista