perjantai 10. tammikuuta 2014

Karamellinen maustekakku




Kuivakakku ei ole kovinkaan mairitteleva luokitus tälle herkulle. Maustekakku on saanut liikanimen "karamellinen" siitä syystä, että se maultaan todella muistuttaa suussa sulavaa toffeeta. Maku muodostuu miedonmakuisesta kylmäpuristetusta kookosöljystä ja tämän takuuvarmasta liittolaisesta - tummasta intiaanisokerista. Mausteet ovat jouluisia, mutta maustekakku sopii silti kahvipöytään vuodenajasta riippumatta. Etenkin suosittelen sitä juuri nyt, kun kaupoissa näkyvät olevan kaikki joulumausteet tarjouksessa!

Suussa sulava maustekakku: 

- 2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä (pehmeää, muttei sulanutta)

- 2 dl intiaanisokeria

- 2 dl soijajogurttia

- 3 dl spelttijauhoja

- 1 tl leivinjauhetta

- 1 tl ruokasoodaa

- 2 tl ceylon-kanelia

- 2 tl pomeranssia

- 1 tl neilikkaa

- 1 tl inkivääriä

Sekoita öljy ja sokeri keskenään. Vatkaa joukkoon soijajogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan nopeasti käännellen.  Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

10 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Just ostinkin pussin spelttijauhoa, saa nähdä olisiko tämä kakku seuraava spelttikokeiluni :) Pitäisi vaan houkutella syöjiä paikalle, ei viitsi ihan koko kakkua yksin vetää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kertoa omasta kokemuksesta, ettei maustekakusta ole kovin vaikea päästä eroon ;) ja sehän vain paranee vanhetessaan!

      Poista
  2. MAukkaalta kuulostaa. Kyllä nuo tummat sokerit antavat ihanasti makua leivonnaisiin. Olen aika ihastunut myös kookospalmusokeriin, on niin lempeän kinuskinen että.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitähän pitäisikin päästä testaamaan. Taidankin heti ostaa paketin, kunhan saan ensin intiaanivarastoni tyhjennettyä :)

      Poista
  3. Herkullisen näköinen kakku. Ihanaa, että jaksat tehdä näin terveellistä ruokaa. Tuo sokeri on tosiaan hyvää. Maistoin kerran intiaanisokeria, tai piti VAIN maistaa, mutta se olikin niin hyvää, että sitä meni "puoli pussia" kerralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terveelliseen ruokavalioon täytyy tietenkin sisältyä myös terveellisiä herkkuja ;) intiaanisokeri vie kyllä kielen mennessään ja täytyy myöntää, että on sitä itsekin tullut useamman kerran suoraan purkista maisteltua :D

      Poista
  4. Sinut on haastettu! :) http://momistheblog.blogspot.fi/2014/01/haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitos haasteesta! Olen yleensä todella huono vastaamaan tällaisiin, mutta jos tällä kertaa viitsisin :)

      Poista
  5. Oi miten houkutteleva ohje ja nimi tällä kakulla1 Kukahan sen kuivakakku-terminkin on oikein keksinyt.. No, menee testiin anyway.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivakakku ja raakaruoka, onhan näitä kummallisuuksia :D

      Poista