maanantai 29. huhtikuuta 2013

Simadrinkki


Olen joka vuosi ollut innokkaimmista innokkain siman valmistaja. Olen viimeiset kolme vuotta muistanut pistää siman käymään vappuaattona ja niinhän se on ollut sitten valmista jo ajoissa, viikko vapun jälkeen... Tänä vuonna viimein(!) tajusin luovuttaa ja tyytyä kaupan simaan. 

Tuntui niin tylsältä kaadella valmista simaa lasiin, että oli suorastaan pakko ryhtyä kikkailemaan sen kanssa. Syöksin itselleni mission kehittää the_ultimate_vappudrinkki ja tässä sitä nyt ollaan. Shake, shake, shake...

The Ultimate Vappudrinksu:

- 5 cl valmista simaa

- 5 cl luomuviinaa (30%)

- 3 cl inkiväärisiirappia

-2 cl limenmehua

- rusinoita, maybe

Inkiväärisiirappi (riittää kahteen drinkkiin):

- 1 dl vettä

- 1 dl intiaanisokeria

- 4-5 cm:n pala tuoretta inkivääriä

Valmista aluksi inkiväärisiirappi. Voit tehdä sitä myös valmiiksi etukäteen. Yhdestä annoksesta riittää kahteen drinkkiin ja ylikin. 

Mittaa pieneen kattilaan vesi ja intiaanisokeri. Raasta tuore inkivääri seoksen joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Anna sokeriveden kiehua miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Jäähdytä ja suodata sokeriliemi. 

Mittaa ainesosat sheikkeriin tai vispaa (köyhän miehen sheikkerillä) haarukalla sekaisin. Kaada juoma upeimpaan, kauneimpaan, hassuimpaan, tyylikkäinpään, hupaisinpaan ja muutenkin parhaiten vappuun sopivimpaan lasiin ja juhli työväkeä.

Koristeluun haluat ehkä käyttää rusinoita tai sitten haluat käyttää mulperimarjoja ja tuoda jotain superia vappuusi. Jäillä, kiitos.P.S. Tänä vuonna jäi munkitkin leipomatta, mutta perunasalaatti on perinne. Perinteisimmän vegaanisen perunasalaatin ohjeen löydät täältä ja toisen ei-niin-perinteisen ohjeen täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti