maanantai 16. syyskuuta 2013

Syksyinen kesäkurpitsa-omenakeitto

Ja vielä yksi kauhallinen...

Olen havainnut tämän reseptin todella käteväksi juuri nyt, kun tuoreita kotimaisia omenoita tuntuu joka puolelta vyöryävän meidänkin keittiöön. Hyvä etteivät vielä ole puusta suoraan päähän pudonneet. 

Tämä resepti kuuluu siis ylimääräisistä omenoista eroonpääsemisen vinkkeihin -

Osa 123 - kesäkurpitsa-omppukeitto:

- 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

- 1 tl fenkolinsiemeniä

- 1 tl timjamia

- 1 sipuli 

- 2 valkosipulinkynttä

- 1 iso kesäkurpitsa

- puolikas bataatti + 2 porkkanaa TAI 4 porkkanaa ilman bataattia

- 4 kotimaista omenaa (tai luomuomenaa)

- vettä + 2 tl ruususuolaa TAI kasvislientä

- 2 tl kuivattua basilikaa

(- 1 dl kaura- tai kookoskermaa)

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää mausteet ja silputtu sipuli. Kuullota hetki. Kuori vihannekset ja omenat, poista siemenkodat ja pilko samansuuruisiksi kuutioiksi. 




Lisää pilkotut vihannekset kattilaan ja anna niiden paistua hetki öljyssä sekoitellen. Lisää kattilaan nestettä niin paljon, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kymmenisen minuuttia ja lisää pilkotut omenat. Keitä kasvikset kypsiksi ja mausta suolalla ja basilikalla. Ota kattila levyltä ja soseuta keitto tasaiseksi. Sekoita kerma keiton joukkoon ja kiehauta keitto vielä nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti