perjantai 12. huhtikuuta 2013

Kesäkurpitsa-suklaavanukas


Tämä raakajälkkäri on sitten muuten omistettu Kissoja ja kasvisruokaa -blogin Liisalle, joka on juuri aloittanut viikon pituisen raakaruokahaasteen. Kannattaa käydä tsekkaamassa Liisan tuoreimmat kuulumiset ja reseptit hänen blogistaan. Tämä resepti toimikoon Liisalle kannustimena, vaikka taitaa nainen muutenkin olla jo aivan hurahtanut raakailuun... :)

Itse ihastelen raakaherkuissa usein sitä, ettei mikään ole sitä miltä aluksi näyttää. Herkullisten smoothieitten joukkoon on niin helppo piilottaa esim. pinaattia tai lehtikaalia ja ties vaikka mitä. Raakapasta valmistuu vaikka kesäkurpitsasta... Samoin on muun muassa tässä vanukkaassa, joka kätkeekin sisäänsä yllättäen kokonaisen kesäkurpitsan! Jos haluat lisäksi pistää oikein överiksi, voit lisätä sekaan vielä vehnänorasjauhettakin :P

- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa

- 1 avokado

- 3/4 dl idätettyä tattaria (voi korvata puolikkaalla avokadolla)

- 2 1/2 dl lähdevettä (tai tavallista kraanavettä, mutta ei pullovettä)

- 4-6 liotettua taatelia tai 1/4 - 1/2 tl steviaa

- 3 rkl raakakaakaojauhetta

- 1 rkl maca-jauhetta

(- 1 tl vehnänorasjauhetta)

- ripaus ruususuolaa


Kuori kesäkurpitsa paloittele sitä hieman. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi vanukkaaksi. Nauti jälkkäriksi tai välipalaksi!

5 kommenttia:

  1. Hurjimus :D kesäkurpitsa suklaavanukkaassa!

    VastaaPoista
  2. HEii! Pakkohan mun on tätä tehdä kun kerran omistettiinkin minulle :) Kiitos ihanasta ajatuksesta, taitaa olla sunnuntain jälkkäri tiedossa!

    VastaaPoista
  3. Tein tätä iltapalaksi ja olipa muuten herkkua! Jopa maca tuntui kuuluvan joukkoon ja maistuvan hyvälle. Nams!

    VastaaPoista