tiistai 16. lokakuuta 2012

Parsakaali-kookoskastike

Quinoaa ja parsakaali-suppilovahvero-kookoskastiketta höystettynä rapeilla seesamitofukuutioilla ja tuoreella appelsiinilla

Viime kuun blogihaasteen voitti Ankerias Vipunen Tofu teriyakilla Paavo Arhinmäelle. Tämän kuun ruokahaaste on siis Ankerias Vipusen käsialaa ja tällä kertaa bloggaajille on tarjolla mysteeriboxi, jonka sisältämistä aineksista ruokahaasteen ehdokas tulisi valmistaa. Mysteeriboxin sisällön löytää täältä. Lisäksi käytettävissä ovat kuiva-aineet kuten jauhot, mausteet ja riisit. Onneksi mysteeriboxi sisältää niin paljon kasvisaineksia, että vegaaninkin on mahdollisuus ottaa osaa haasteeseen.

Tässä oma ehdokkaani kokonaisuudessaan:

Parsakaali-kookoskastike (2 hengelle):

- 2 dl suppilovahveroita

- 1 rkl seesamiöljyä

- 2 valkosipulinkynttä

- 1 tl kuivattua inkiväärijauhetta

- 1 parsakaali

- 1 punainen chili

- 1 tlk kookoskermaa

 - 4 cm:n pala purjoa

- 1/2 tl vuorisuolaa

Seesamitofu:

- 1 rkl seesamiöljyä

- 1 rkl seesaminsiemeniä

- 1 pkt maustamatonta tofua

- 1/2 tl vuorisuolaa

Lisäksi:

- 2 dl quinoaa + 4 dl vettä + 1/2 tl vuorisuolaa 

- 2 appelsiinia

Murskaa valkosipulinkynnet, pese ja pilko parsakaali, chili ja purjo valmiiksi. 

Suosittelen käyttämään kastikkeen valmistukseen joko kannellista wok-pannua, paistinpannua tai suurta kasaria. Aloita paistamalla suppilovahveroita kuivalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää öljy murskatut valkosipulinkynnet, jeera ja korianteri. Kuullota hetki. Lisää sitten chili, parsakaali ja kookoskerma ja purjo. Mausta suolalla. Anna kastikkeen hautua kannen alla miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia. Jollet omista kannellista paistinpannua, voit peittää pannun foliolla.

Pilko tofu kuutioiksi. Sekoita kulhossa keskenään tofukuutiot, seesamiöljy, seesaminsiemenet ja suola. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja kaada tofu-seesamiseos pannulle. Kääntele välillä ja paista kunnes tofukuutiot ovat paahtuneet rapeiksi ja kauniin kullankeltaisiksi.

Kuumenna 4 dl vettä kiehuvaksi. Huuhtele quinoa ensin kylmässä vedessä ja lisää sitten kiehuvaan veteen suolan kanssa. Hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla n. 15-20 minuuttia tai paketin ohjeiden mukaan. Sekoita välillä.

Halkaise appelsiini ja poista hedelmäliha kalvoja myöten. Purista loput mehusta kastikkeen joukkoon aivan kypsymisen loppuvaiheessa.




Kasaa annos: Levitä ensiksi kypsä quinoa lautaselle. Kostuta quinoa kastikkeen liemellä. Nostele sitten quinoan päälle parsakaalit ja suppilovahverot mausteineen. Kortistele annos tofukuutioilla ja appelsiininlohkoilla.

2 kommenttia: