lauantai 22. helmikuuta 2014

Thaikeitto parsakaalista



Tässä eilen lupaamani keiton resepti. Spirulinahirssiä kannattaa koittaa sekä keiton kanssa että sellaisenaan tai siitä voi jalostaa vaikka ruokaisan salaatin.

Thaikeitto parsakaalilla ja tuoreilla mausteilla:

- 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

- 1 pieni purjo

- monta valkosipulinkynttä

- pala *galangal-juurta tai tuoretta inkivääriä

- 1 pätkä tuoretta kurkumaa (tai 2 tl kuivattuna)

- 2 isoa luomuporkkanaa

- 1-2 tl chilitahnaa

- 1 parsakaali

- pitkiä vihreitä papuja (pakaste)

- idätettyjä ja esikypsennettyjä kikherneitä (tai suoraan tölkistä)

- 2 dl (1/2 tlk) kookosmaitoa

- 1/2 limetin kuori raastettuna

- ruususuolaa

(- tuoretta korianteria)

Pese purjo hyvin ja suikaloi sen jälkeen. Murskaa ja silppua valkosipulinkynsi, pala kurkumaa ja galangal-juurta tai inkivääriä. Pilko porkkanat. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota mausteita, purjoa ja porkkanoita öljyssä muutama minuutti. Lisää kattilaan kuumaa vettä niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Irroita parsakaalin kukinnot jalasta ja lisää kattilaan. Anna keiton kiehua kannen alla, miedolla lämmöllä noin vartin verran. Lisää sitten vihreät pavut, kikherneet, kookosmaito ja limetin raastettu kuori. Voit myös lisätä vettä vielä tässä vaiheessa, jotta kasvikset peittyvät liemeen. Anna keiton kiehua vielä viitisen minuuttia ilman kantta tai kunnes pavut ovat sulaneet. Mausta lopuksi suolalla ja koristele halutessasi tuoreella korianterilla.



*Galangal-juuri on thai-keittiössä käytetty inkiväärin kaltainen maustejuuri. Galangal-juurta myydään tuoreena sekä säilöttynä tahnana hyvinvarustetuissa ruokakaupoissa ja etnisissä kaupoissa. Tuoretta juurta ostaessa kannattaa valita pullea ja kiinteä yksilö; pienet juuret ovat usein kuivia ja sitkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti