perjantai 21. helmikuuta 2014

Spirulinahirssi


Tätäpä en olisi ikinä keksinyt - yhdistää nyt spirulinaa ja hirssiä! Onneksi joku muu uskalsi kokeilla...

Satun olemaan siitä kummallinen, että tykkään ihan sikana sellaisista muiden mielestä ällöttävistä superfoodeista kuten esimerkiksi spirulinasta ja macasta. Todella usein kuulen ihmisten haukkuvan näiden superjauheiden makua ja yrittävän keksiä kuinka peittää sitä vaikkapa smoothien valmistuksessa. Minä taas en millään tahdo pysyä kohtuuden rajoissa, kun kippaan molempia jauheita smoothieni joukkoon. Mielestäni spirulina maistuu kuin joltain eksoottiselta hedelmältä ja macan paahteinen maku taas tuo mieleen kahvin ja suklaan yhdistelmän. Spirulinahirssiä voi kuitenkin suositella myös niille, jotka hieman nirsoilevat tummanvihreitten leväjauhojen kanssa. En kuitenkaan aio valehdella; kyllähän se levä sieltä läpi maistuu, muttei samalla lailla kuin hedelmien seurassa. Rohkeasti testaamaan siis!

Spirulinahirssi (2:lle):

- 1 1/2 dl hirssiä (luomu)

- 3 1/2 dl kasvislientä (luomu)

- 2 1/2 rkl spirulina-merileväjauhetta (luomu)

- 2 1/2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä (luomu)

- 1 rkl gluteenitonta soijakastiketta (luomu)

- 1 - 1 1/2 rkl oluthiivahiutaleita

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi. Lisää hirssi ja anna kypsyä hiljalleen, osittain kannen alla, kunnes neste on imeytynyt. Ota kattila levyltä. Halutessasi voit antaa hirssin jäähtyä n. 40 asteiseksi tai sekoittaa loput ainekset samantien hirssin joukkoon. Syö sellaisenaan tai lisukkeena.
 

Seuraavaksi esittelen reseptivarastostani tuon hirssin seurassa lautasta jakavan herkullisen keiton reseptin!

Alkuperäinen resepti: Choosing Raw -blogi

2 kommenttia:

  1. Samainen resepit yhdestä lempi-blogeistani on odotellut testikeittiöön pääsyä. Itse tykkään myös jauheiden mausta, esim. maca avokadon kanssa on ihan huippua. Eilen taas tupsautin reilulla kädellä spirua lehtikaalisalaattiini ja namskista vaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, etten ole ainoa. Kannattaa ihmeessä kokeilla!

      Poista