tiistai 18. helmikuuta 2014
Hollantilainen hedelmäkakku
Löysin noin vuosi sitten Turun Punnitse&Säästä -liikkeestä vegaanisen hedelmäkakun. Hedelmäkakku oli ulkomaiselta valmistajalta, mutta kahmaisin sen mukaani, koska kakku sattui olemaan tarjouksessa. Muistelisin, että tuolloin oli meneillään kevätpaastoni ensimmäinen päivä, joten ostos oli todella yllätys minulle itsellenikin, joka luulin päätyneeni kauppaan ostamaan jotain terveellistä paastoteetä. Puolitoista viikkoa paaston jälkeen päätin viimein maistaa kakkua ja olin saman tien myyty. Kun seuraavan kerran käväisin P&S:ssä etsimässä mukaani toista kakkua, oli niitä enää jäljellä normaalihintaisina, mikä olisi ollut omalle kukkarolleni aivan liikaa. Onneksi säästin hedelmäkakun käärepaperin, josta saatoin varastaa reseptin itselleni. Viime viikolla satuin sitten löytämään tuon pölyttyneen reseptin käsiini ja ajattelin sitä viimein testata. En todellakaan enää muista, miltä kaupan kakku mahtoi maistua, mutta väitän, että tästä tuli vielä parempaa itsetehtynä!
Hollantilainen hedelmäkakku:
- 2 dl ruisjauhoja
- 1 dl spelttijauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl ruokasoodaa
- 1/2 - 1 rkl ceylon-kanelia
- ripaus ruususuolaa
- 1 1/2 dl intiaanisokeria (voit halutessasi korvata puolen desiä sokerista siirapilla)
- 1 dl rusinoita (luomu)
- 1 dl kuivattua omenaa/päärynää paloiteltuna (luomu)
- 1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä (luomu)
- 2 dl omenasosetta (luomu tai kotimainen)
- 1/2 - 1 dl kasvimaitoa (luomu)
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon myös rusinat ja pieniksi paloitellut omenat ja/tai päärynät Nypi kookosöljy ainesten sekaan. Ohenna toisessa astiassa omenasosetta kasvismaidolla. Lisää omena-kasvimaitoseos ja kääntele taikina nopeasti tasaiseksi. Lisää tarvittaessa kasvimaitoa, jotta saat taikinasta tarpeeksi notkeaa. Voitele parin litran vetoinen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä hedelmäkakkua 175 asteessa n. 50 minuuttia.
Tunnisteet:
joulu,
kaneli,
makea leivonta,
omena,
ruis,
rusina,
vegaaninen,
vuodenajasta riippumaton
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oho, tämäpäs vaikuttaa ihanalta! Olen myös vaikuttunut raaka-ainelistasta, harvoin näin hyvillä aineksilla saa kuivakakkua aikaiseksi :)
VastaaPoistaToden totta ja on kyllä herkkua! En kanssa ymmärrä, kuka sen "kuivakakku"-nimityksen oikein on keksinyt :D
Poista