keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Omena-kastanjakeitto




Pakko taas hehkuttaa Voi hyvin -lehteä. Aloitin lehden lukemisen viime vuonna, muistaakseni alkuvuodesta, ostamalla yhden irtonumeron. Sen jälkeen olen noutanut kaupasta jokaisen ilmestyneen numeron. Voi hyvin keskittyy hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti ja aihetta käsitellään monipuolisin näkökannoin. K-koksen lukijoita saattaisi kiinnostaa erityisesti lehden reseptiosio. Jokainen numero sisältää innostavia kasvisruokaohjeita, joista suurin osa on yleensä valmiiksi vegaaanisia tai helposti sellaisiksi muutettavissa. 

Joulukuun lehdestä löytyi tällä kertaa vinkkejä kasvissyöjän joulupöytään. Joulu meni, mutta ohjeet kannattaa silti hyödyntää. Ruokalajit olivat kuitenkin (yksittäin valmistettuina) melko arkisia ja kaiken lisäksi kausivihanneksia hyödyntäviä. Erityisesti silmiini osui tämän keiton resepti, jota valmistin viime viikolla - suurin ennakko-odotuksin sekä valtavin suosionosoituksin. Keitto meni siis hyvin kaupaksi, erikoisista raaka-ainevalinnoista huolimatta! Keiton makua on hyvin vaikea kuvailla, mutta pääosin keitossa maistuvat kastanjat.

Omena-kastanjakeitto (2:lle):

- 250 g kastanjoita 

- kylmäpuristettua kookosöljyä

- 1 sipuli

- 1 hapan omena (luomu tai kotimainen)

- 1 sellerin varsi (luomu)

- 1 tl kuivattua timjamia tai pari oksaa tuoretta

- 5 dl kasvislientä

- loraus (n. 1/2 dl) kaurakermaa

(- vuorisuolaa ja mustapippuria)

Tee kastanjoiden teräviin päihin ristiviillot. Keitä kastanjoita reilut 15 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kuori kypsytetyt kastanjat sisempää kuorta myöten. 

Silppua sipuli ja pilko omena ja selleri isohkoiksi paloiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia ja timjamia muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja kuoritut kastanjat ja anna keiton kiehua kymmenisen minuuttia.

Ota sen jälkeen kattila levyltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loraus kermaa ja kiehauta keitto vielä kertaalleen. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Halutessasi voit vielä koristella keittoannokset karkeasti rouhituilla saksanpähkinöillä.



Alkuperäinen resepti: Voi hyvin -lehti 10/2013

2 kommenttia:

  1. Nam, vaikuttaa kyllä erinomaiselta! Itsekin tykkäilen Voi hyvin -lehdestä kovasti, nykyään harvat lehdet miellyttävät mutta tuo on tosi hyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin ainoa lehti, jonka nykyään raaskin enää ostaa. Harvoin löytää itsellensä yhtä sopivaa julkaisua :)

      Poista