perjantai 6. joulukuuta 2013

Taatelikakku




Löysin ehkä maailman helpoimman ja herkullisimman vegaanisen taatelikakun ohjeen Voi Hyvin -lehden marraskuun numerosta. Jos vain saat lehden jostain käsiisi, kannattaa muutenkin tutustua ja tsekata ainakin ruokaosio - marraskuun lehdessä oltiin makumatkalla Pohjois-Afrikassa!

Näin joulun tienoilla riittää yleensä leivottavaa ties kuinka monta eri sorttia. Tänä jouluna päätin jättää kuitenkin piparit, tortut ja pullat leipomatta ja keskittyä ainoastaan omiin lemppareihini eli kuivakakkuihin. Saas nähdä lipsunko tästä tavoitteestani kovinkin paljon, mutta ainakin kolme erilaista kuivakakkureseptiä olisi tarkoitus ehtiä vielä ennen aattoa testaamaan. 



Taatelikakku:

- 250 g taateleita

- 2 dl vettä

- 1 banaani

- 1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä (luomu)

- 2 1/2 dl spelttijauhoja

- 1 tl ruokasoodaa

Kuumenna vesi kattilassa ja keitä taateleita vedessä miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Anna valmiin taatelisoseen jäähtyä. Lisää joukkoon banaani ja soseuta seos sauvasekoittimella.  Lisää öljy. Sekoita jauhot ja sooda keskenään ja kääntele jauhoseos ripeästi taikinaan. Voitele kakkuvuoka valmiiksi ja kumoa taikina vuokaan. Kypsennä taatelikakkua 175-asteisen uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. 

2 kommenttia:

  1. Laitoin tällä ohjeella äsken uuniin, toivotaan parasta lopputulosta (ja että oliiviöljyni ei maistu liikaa läpi...) Loistavaa että löytyi vegaaninen terveellinen taatelikakun ohje 😊

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti lopputulos on mielyttävä! Itselläni ei ole ollut ongelmia öljyn suhteen, mutta banaanin maku puskee kyllä herkästi läpi.

    VastaaPoista