Jihuu, minut on kutsuttu ensimmäistä kertaa mukaan ruokabloggareille järjestettyyn reseptikilpailuun!
Tämän kilpailun ideana on kehittää Jalotofun tofuista jouluisia kasvisruokareseptejä. Oma reseptini onkin muhinut päässäni jo ties kuinka kauan. Valmistin punajuuri-tofuvuokaa ensimmäisen kerran maustamattomasta tofusta ja se osoittautui oikein sopivaksi valinnaksi. Maustamaton tofu on Jalotofuista makunsa puolesta eniten juustonkaltainen. Tuolloin käytin myös vuoan viimeistelyyn murusteltuja hapankorppuja piparkakkujen sijaan, joten punajuurivuoastani tuli silloin jouluisen sijasta syksyinen.
Syksyinen punajuurivuoka |
Punajuuri-savutofuvuoka:
- 1 kg punajuuria
- ruususuolaa
- 1 pkt kylmäsavu Jalotofua
- reilusti mustapippuria
- 1 tl valkosipulijauhetta
- ripaus kanelia
- 2 dl kaurakermaa
- pari piparkakkua
Keitä pestyt punajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (45-60 min). Valuta kypsät punajuuret ja kaada kattilaan niin kylmää vettä kuin hanasta irtoaa. Kuori punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi. Murenna kylmäsavutofu punajuuriraasteen sekaan ja lisää mausteet. Lisää lopuksi kerma ja kääntele ainekset sekaisin. Kaada ainekset n. 2-3 litran vetoiseen uunivuokaa ja murustele vuoan pinnalle pari piparkakkua. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuutin ajan.
P.S. Jalotofun sivuilta löydät tuotetietojen lisäksi muitakin (jouluisia) tofureseptejä. Kantsii tutustua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti