keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Quinoalla ja parsakaalilla täytetyt myskikurpitsat


Myskikurpitsa muistuttaa mielestäni maultaan enemmän bataattia kuin tavallista kurpitsaa. Aivan kuten bataatti, myskikurpitsakin maistuu parhaalta uunissa paahdettuna. Myskikurpitsa on kuitenkin siinä kohtaa parempi valinta kuin bataatti, että myskikurpitsan puolittaessa siihen syntyy valmiiksi mukava kolo täytteitä varten (joo, se on ihan riittävä syy!). Lisäksi myskikurpitsa on paljon ekologisempi vaihtoehto bataattiin nähden, sillä sitä ei tarvitse raahata Suomeen kaukaa Egyptistä tai saati sitten Atlantin toiselta puolelta asti. Myskikurpitsaa voi viljellä vaikka omassa pihassaan!Täytetyt myskikurpitsat (2:lle):

- 1 myskikurpitsa

- 1 dl quinoaa + 2 dl vettä + 1 tl ruususuolaa

- 250 g parsakaalia

- mustapippuria

- 1 maustekurkku

Halkaise kurpitsa pituussuunnassa kahtia. Poista siemenet ja siemenrihmasto. Ripottele kurpitsapuolikkaitten pinnalle suolaa ja kypsennä niitä uunissa 175 asteessa n. 30 - 45 minuuttia.

Huuhdo quinoaa kuumassa vedessä. Kiehauta 2 dl vettä kattilassa. Lisää suola ja quinoa kiehuvaan veteen. Keitä quinoaa miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Huuhtele parsakaalin kukinnot ja höyrytä ne kypsiksi (samassa kattilassa quinoan kanssa).

Yhdistä quinoa ja parsakaalin kukinnot. Mausta sekoitus mustapippurilla ja pilko joukkoon viipaleita maustekurkusta. Täytä kypsien myskikurpitsojen siemenkolot quinoa-parsakaalitäytteellä.  
P.S. Olen lisännyt jokaisen postauksen loppuun toiminnon, jonka avulla kommentoit helposti blogikirjoituksiani ja reseptejäni. Riittää kun klikkaat ruutua, joka omasta mielestäsi kuvaa parhaiten kutakin postausta. Voit toki jättää myös sanallisen kommentin, jos vain suinkin viitsit :) Aurinkoista keskiviikkoa teille kaikille!


Ólafur Arnalds ei oikeastaan sovi ruoanlaittomusiikiksi. Tätä kuunnellessa tulee keskityttyä liikaa kappaleisiin ja samalla ruoanlaitto unohtuu tyystin. Suosittelen Eulogy for Evolution -albumia nautittavaksi vasta jälkkärinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti