torstai 14. helmikuuta 2013

Savutempe-tattarisalaatti



Kiitos Palkuaisen, pääsin samantien testaamaan myös lupiinitempeä. Lupiinitempe valmistetaan sinilupiinin siemenistä ja se sisältää jopa enemmän proteiinia kuin hernetempe. Palkuaisen tempevalikoimaan kuuluu myös herne-lupiinitempe, joka sekin varmasti maistuisi savulla aromisoituna. Lupiinitempekin muistuttaa ulkonäöltään tavallista tempehiä, mutta se on kauniin keltaista ja paistettaessa siihen muodostuu vielä upeampi kullankeltainen pinta.

Ruokaisat salaatit ovat parasta arkiruokaa mitä tiedän. Valmistus käy yleensä kädenkäänteessä ja mahansa saa nopeasti ja makoisasti täyteen vähällä vaivalla. Tämän salaatin voi nauttia joko saman tien lämpimänä tai yhtä hyvin jäähtyneenä tai jääkaapissa vetäytyneenä. Voin taata, että salaatti maistuu aivan yhtä hyvältä, jollei jopa paremmaltakin, kun se on ensin saanut vetäytyä kylmässä vähintään yön yli.


- 100g lupiinitempeä

- 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

- 1 tl nestesavua

- 2 dl kokonaisia tattarisuurimoita + 4 dl vettä + 1 tl merisuolaa

- kourallinen luomurucolaa

- 4 aurinkokuivattua tomaattia

- 1-2 avokadoa

- loraus kylmäpuristettua oliiviöljyä

- mustapippuria & ruususuolaa

(- pieni pala punasipulia)


Huuhtele tattari huolellisesti sekä kiehuvan kuumalla että kylmällä vedellä. Huuhtelun jälkeen kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen suola ja tattarisuurimot. Keitä tattari kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan eli noin 10 minuuttia. Voit vielä huuhdella tattaria kypsänäkin, niin vältyt varmasti allergiaoireilta. Valuta kypsä tattari huolellisesti.

Kuutioi tempe pieniksi paloiksi. Kuumenna kookosöljy pannulla ja ruskista tempe öljyssä. Mausta tempe nestesavulla paistamisen loppuvaiheessa. Jollet omista nestesavua, voit käyttää myös savupaprikajauhetta. Lisää savupaprika pannulle jo samaan aikaan öljyn kanssa.

Silppua aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi tai suikaleiksi. Kuutioi avokadon hedelmäliha. Leikkaa punasipulista muutama ohut rinkula.

Kasaa kaikki ainekset tarjoiluastiaan: valutettu tattari, lupiinitempe, aurinkokuivatut tomaatit, avokado, punasipuli ja reilu kourallinen rucolan lehtiä. Sekoita ainekset keskenään, lorauta joukkoon reilusti oliiviöljyä ja mausta vastarouhitulla mustapippurilla ja ruususuolalla. 

Nauti ystävän seurassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti