torstai 3. tammikuuta 2013

Punajuurisuklaakakku kirsikkahillotäytteellä



Joulu ja sen mukanaan tuomat kiireet iskivät niin nopeasti tänä vuonna, etten ehtinyt edes toivottamaan hyvää ja herkullista joulunaikaa blogini lukijoille. Yritän nyt korvata tilannetta toivottamalla kaikille mahtavaa alkanutta vuotta tämän suklaakakun reseptin muodossa.Olkoon vuosi 2013 terveellisiä herkkuja täynnä.

Pääsin vihdoin toteuttamaan suunnitelmani suklaan ja punajuuren yhdistämisestä. Tätä kakkua tarjoiltiin meillä joulupäivänä kahvin ja glögin kanssa, mutta kakku sopii nautittavaksi muinakin vuodenaikoina ja juhlahetkinä. Jouluna taikinaan kannattaa lisätä piparkakkumaustetta ja kostuttaa pohja glögillä, niin herkku toimii täydellisenä kahvikakkuna pullan ja pipareiden kera.

Kakku sisältää paljon tuhteja makuja eli sitä ei kannata ahmia paljon kerralla, vaan maistella mieluusti pieninä siivuina hyvän kahvin (tai glögin) kanssa. Kakun voi tarjoilla saman tien kuorruttamisen jälkeen, jolloin suklaa on vielä sulaa tai antaa suklaan jäähtyä ja kovettua kauniisti lohkeavaksi päälliseksi.

Pohja:

- 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

- 1 tl leivinjauhetta

- 1/2 tl ruokasoodaa

- 1 dl intiaanisokeria

- 3 rkl (raaka)kaakaojauhetta

(- 1 rkl piparkakkumaustetta)

- 1 - 1 1/2 dl raastettua punajuurta

- 3/4 dl sulatettua kylmäpuristettua kookosöljyä

- 3/4 dl ruokosokerisiirappia tai agave-siirappia

- n. 1 1/2 dl vettä

Täyte:

- kirsikkahilloa

Kuorrutus:

- 150 g tummaa leivontasuklaata

Lisäksi:

- glögiä tai marjamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien ainesosien joukkoon myös hienoksi raastetut punajuuret. Sulata kookosöljy ja lisää sen joukkoon siirappi ja vesi. Lisää seos kuivien aineitten joukkoon ja sekoittele ainekset varovasti sekaisin. Kaada valmis taikina valmiiksi voideltuun kakkuvuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Vuoan halkaisijaksi sopisi parhaiten 20 cm. Käytin itse taas liian suurta vuokaa ja kakku jäi kovin matalaksi. Kakkua kypsennetään 175 asteisessa uunissa 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.

Jäähdytä valmis kakkupohja. Halkaise pohja varovasti kahteen osaan terävällä veitsellä. Kostuta pohjat vahvalla marjamehulla. Joulun aikaan voit käyttää myös glögiä.




Levitä alimmaisen pohjan päälle täytteeksi reilu kerros kirsikkahilloa. Paina päälimmäinen pohja alemman päälle ja levitä kirsikkahilloa myös päällimmäisen pohjalevyn päälle.

Sulata leivontasuklaa mikrossa tai vesihauteessa pakkauksen ohjeiden mukaan. Ole tarkka, ettei suklaan joukkoon pääse tippaakaan vettä. Levitä lopuksi sulanut suklaa tasaisesti kakun päälle ja anna kovettua rauhassa. 


Kakkupohjan resepti on alunperin Wholesome Cook -blogista.

2 kommenttia:

  1. Hei Elma ~ todella herkullinen kakku, kirsikkahillo sopii varmasti täydellisesti suklaan ja punajuuren kera! Nyt yritän syödä hieman kevyemmin kaikkien joululeivonnaisten jälkeen, mutta jossain vaiheessa tahdon ehdottomasti leipoa tämän kaunokaisen! Hyvää uutta vuotta toivotellen, Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulenpa, että itsellänikin olisi aika keventää hieman ruokavaliota pyhien jälkeen :D Mutta suosittelen kyllä kokeilemaan tätä heti, kun pahin herkkuähky hellittää!

      Poista