maanantai 10. joulukuuta 2012

Luumupiiras

  
Välillä oikein kadehdin sekasyöjiä, joille on kaupoissa tarjolla monenmoisia valmiita herkkuja, kuten valmiiksi maustettuja rahkoja. Rommi-rusinarahka yksinkertaisesti kuulostaa niin herkulliselta, ettei sitä voi olla kadehtimatta. Onneksi vegaaninkin on mahdollista päästä nauttimaan vastaavista herkuista - ei tosin rahkan muodossa. Miltä sen sijaan kuuulostaisi rommi-luumupiiras?

Käytinytteeseen valmista luumusosetta, jota löytää kaupoista vauvanruokahyllyltä. Suosittelen myös kokeilemaan Puolitiessä -blogin Anni Minervan tapaa valmistaa luumusose omin käsin.

Pohja:

- 1 1/2 dl vehnäjauhoja

- 1 dl ruisjauhoja

- 1dl sokeria

- ripaus suolaa

- 1 tl leivinjauhetta

- 1/2 dl öljyä

-  1/2 - 2/3 dl kauramaitoa

Täyte:

- 250 g luumusosetta

- 500 g maustamatonta soijajogurttia 

- loraus sitruunanmehua

- 1/2 dl tomusokeria

- 1 tl aitoa luonnonvaniljaa jauheena

 - 2 tl rommiaromia

- 4 rkl maissitärkkelystä

Lisäksi:

- tuoreita luumuja (4-5 kpl)

Valmista pohjan taikina sekoittamalla ensiksi kuivat ainekset yhteen. Sekoita kuivien ainesten joukkoon öljy ja puoli desiä kasvimaitoa. Lisää tarvittaessa maidon määrää, jotta saat taikinasta helposti käsiteltävän. Painele taikina tasaisesti voidellun uunivuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Jos käytät luumumarmeladia, voit jättää sokerin lisäämättä. Tarkista täytteen makeus ja käytä sokeria tai muuta makeutusta omien makumieltymystesi mukaan. Levitä täyte tasaisesti taikinapohjan päälle. 

 

Huuhtele luumut ja pilko ne pieniksi lohkoiksi. Levitä luumulohkot tasaisesti täytteen päälle.

Kypsennä piirasta uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä loppuvaiheessa.


Käytin itse 20x20 kokoista uunivuokaa, mutta hieman suurempikin vuoka olisi käypä.


Tarjoillaan vasta jäähtyneenä!

2 kommenttia:

  1. Onpa hyvän oloinen piiras! Ja tuo rommi-rusinarahka kuulostaa sellaiselta, että pitäisi laittaa kotikeittiöön testiin. Tietysti siis "rahkana" :)

    P.S. Hmph, tuo kommentoinnin sanatunnistusjuttu on hieman kinkkinen tapaus. Välillä sanoista tai numeroista ei saa yhtään mitään selkoa. En käytä sitä blogissani, enkä kyllä koskaan ole saanut roskapostia. Ei mitään painostamista, kunhan mainitsin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä kun mainitsit. En ole tullut sitä lainkaan ajatelleeksi, vaikka itsekin aina inhoan noita tunnistusvarmenteita. Toivottavasti osaisin poistaa sen käytöstä :P

      Poista