perjantai 7. joulukuuta 2012
Kikherneblondiet
Pikkujoulutarjottavien lista jatkuu: Jos olet saanut kylliksesi jokavuotisista piparkakuista ja joulutortut pursuavat ulos korvista, kokeile silloin tätä ohjetta. Joulukuussa kaikkien leivonnaisten ei aina tarvitse olla jouluisia. Pieni vaihtelu virkistää ja nämäkin maltillisen makeat blondiet sopii tarvittaessa yhdistää vaikka mausteiseen glögiin.
Alkuperäinen ohje on Keittiökameleontti -blogista. Chick Blondies kieltämättä kuulostaa tyylikkäämmältä kuin kikherneblondiet. Itselläni vain on jotain englannin kieltä vastaan. Käännän ruokalajikkeiden nimet aina suomeksi, vaikka otsikosta tulisikin vaikeasti tulkittava ja älyttömän pitkä litanja. Olisin ikionnellinen, jos joku kehittäisi suomennoksen blondies'lle...
Tein vain hyvin huomaamattomia muutoksia alkuperäiseen reseptiin. Kaikki kunnia siis Keittiökameleontille!
Ainekset:
- 5 dl valmiiksi keitettyjä kikherneitä
- 1 1/4 dl saksanpähkinöitä tai 1 dl kaurajauhoja
- 2 dl intiaanisokeria
- 1/2 dl sulatettua kylmäpuristettua kookosöljyä
- 2 tl aitoa luonnonvaniljaa jauheena
- ripaus kristallisuolaa
- 0,5 dl vettä
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl psylliumjauhetta
Jos käytät saksanpähkinöitä, jauha ne aluksi kuivassa tehosekoittimessa jauheeksi. Sulata kylmäpuristettu kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Muista myös valuttaa valmiiksi keitetyt kikherneet hyvin.
Sekoita keskenään kikherneet, saksanpähkinäjauhe tai kaurajauhot, sokeri, öljy, vanilja ja suola. Survo seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä. Sekoita leivinjauhe ja psyllium taikinaan ripeästi. Levitä valmis taikina leivinpaperilla vuorattuun (20x20) uunivuokaan. Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Jäähdytä hyvin, paloittele ja tarjoile tai kahmi omaan suuhusi!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
ainakin turun kertussa on browniet tarjoiltu 'ruskia'-nimellä, oisko blondiet sitten 'valkiat'?
VastaaPoistaOijoi, toihan on jopa melko oivaltava nimitys :D menee kyl samantien käyttöön!
Poista