keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Jouluiset hyytelöshotit

 

Vielä ehtii hyvin järjestämään ja juhlimaan pikkujouluja. Jos kaipaat juomapuolen tarjottaviin uutta ilmettä, niin tässä olisi yksi potentiaalinen vaihtoehto. Lopputulos on melko hillomainen, eli irtoaa helposti shottilasista. Voit myös koittaa lisätä agaragarin määrää, jos tahdot nimenomaan syödä/pureksia itsesi humalaan. Ja näitähän voi sitten myös tarjoilla alkoholittominakin, kun vaihtaa viinan tilalle veden.

Olen nykyään itse kovin tarkka myös alkoholijuomien vegaanisuudesta. Ennen en niinkään osannut välittää asiasta, mutta nykyään en mielelläni edes maistaisi viiniä, jonka tiedän suodatetun esim. liivatteen läpi. Jos etsit Alkon valikoimasta vegaanista glögiä, niin valintasi on V.S.O.P.n Juhla Glögi. Lista vegaanisista alkoholijuomista löytyy mm. Vegaanituotteet -sivustolta. Shotteihin käytin Viljasen Luomuviinaa (30 t-%).

Glögi-hyytelöshotit:

- 2,5 dl glögitiivistettä

- 1 1/2 rkl agaragaria (käytin 1/2 rkl jauhetta ja loput hiutaleita)

- 1/2 rkl maissitärkkelystä

- 1-2 rkl kylmää vettä

- 2,5 dl kirkasta

Sekoita agaragar glögin joukkoon ja anna seoksen seistä hetken aikaa. Keitä seosta kattilassa noin 8 minuutin ajan. Ota kattila pois levyltä. Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää seos kuuman glögin joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon myös alkoholi. Kaada neste leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Lusikoi hyytelöä shottilaseihin ja tarjoile heti. Säilytä hyytelöseosta jääkaapissa aina tarjoiluun asti. Mitä kauemman aikaa seos ehtii hyytymään, sitä paksumpaa ja kiinteämpää siitä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti