tiistai 3. heinäkuuta 2012

Raikas meloni-ananasjäähilejuoma




Raskaiden hellepäivien uupumus katoaa nopeasti raikasta sorbettia nautiskellessa. Hedelmäsorbetti on käsittämättömän helppo valmistaa, eikä se tarvitse edes lisämakeutusta. Edullisia vegaanisia sorbetteja on muutenkin hankala löytää kauppojen hyllyiltä ja jos sellaisen lopulta sattuu löytämään, ei ainesosaluettelo näytäkään välttämättä yhtä houkuttelevalta kuin itse tuote. Niinpä suosittelenkin sorbettien ja jäätelöiden valmistamista omassa pakastimessa.

Riippuen määrästä, kuinka paljon tykkäät sorbettia valmistaa, tai minkä vetoinen blenderisi on, hedelmät kannattaa suhteuttaa ohjeen mukaan. 6 dl:n vetoiseen blenderiin meni mukavasti:

- 1/4 pienehköä vesimelonia

- 1/4 tuoretta ananasta

Halkaise melonista lohko ja paloittele hedelmäliha pakastuksen kestävään astiaan. Tee samoin ananakselle. Anna hedelmien jäätyä pakkasessa esimerkiksi yön yli, heitä aamulla blenderiin, surauta nopeasti raikkaaksi jäähilejuomaksi ja nauti samantien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti