keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Hedelmäinen raastesalaatti




Kesäisin salaatti valmistuukin talven sesonkikasviksista! Kesällä raastesalaatista tekee maittavampaa tietysti se, että raaka-aineet ovat vasta maasta nostettuja, pehmeitä ja makeita.

Raastesalaatti sopii mainiosti sellaisenaan syötäväksi ja erityisesti grilliruoan lisukkeeksi. Alla olevalla reseptillä sain tehtyä sen verran suuren satsin, että siitä riitti molempiin.

Raastesalaatti:

- puolet noin kilon varhaiskaalista

- 1 iso tai 2 pientä porkkanaa

- kevätsipulin varsi

- 1 tlk ananaspaloja omassa mehussaan (+ osa mehusta)

- 1 rkl sitruunanmehua

Suikaloi tai raasta kaali ohueksi. Raasta myös porkkana ja pilko sipulin varsi pieneksi. Sekoita kaali, sipuli ja porkkanaraaste tarjoiluastiassa, lisää ananaspalat ja sitruunanmehu ja pirskota vielä lisäksi n. 1/2 dl ananasmehua raasteen joukkoon. Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

Ananaspalat voi korvata myös muilla hedelmillä. Tällä hetkellä ainakin nektariinit ja persikat sekä erilaiset melonit ovat kaupoissa edullisia tuoreenakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti