lauantai 14. heinäkuuta 2012

Perinteinen perunasalaatti




Perunasalaatti kuuluu ainakin meidän perheessä jokaisen juhlapäivän ruokalistaan. Sitä löytyy pöydästä vappuna, juhannuksena, jouluna, uutena vuotena ja välillä muutoinkin. Jos olet kyllästynyt kauppojen limaisiin einesperunasalaatteihin tai etsit muuten vegaanisen perunasalaatin ohjetta, niin vinkkinä: tällä ohjeella saa vakuutettua sekasyöjätkin.

Kahden hengen annokseen tarvitset:

- 5 kiinteää perunaa (jos käytät uusia perunoita, niin valitse suurimpia mitä löydät)

- puolikas maustekurkku

- pieni pala punasipulia

- 1 luomuomena

- sitruunamehua

Kastike:

- vähintään 1/2 dl maustamatonta soijajogurttia

- 1 tl sinappia

- mustapippuria 

- yrttisuolaa

- mausteita maun mukaan esim. paprikaa ja/tai kurkumaa

- ripaus sokeria

Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Jos käytät vanhoja perunoita, kuori ne ensin. Anna perunoiden jäähtyä ja pilko sitten paloiksi (huom. ei niin pieniksi kuin kaupan perunasalaateissa).
Silppua punasipuli ja maustekurkku pieneksi. Punasipulia ei tarvitse olla paria ruokalusikallista enempää. Kuutioi myös omena palasiksi. Sekoita ainekset keskenään tarjoiluastiassa ja purista päälle sitruunanmehua, jottei omena pääsisi tummumaan.

Sekoita kastikeainekset keskenään ja tarkista maku. Kaada kastike salaattiainesten päälle ja nostele aineksia niin, että kastike sekoittuu salaatin joukkoon.

Brunssipöydän perinteikäs salaatti on valmis!



Tällä hetkellä postaukset ovat jääneet vähille syystä, että yritän parhaillaan perehtyä tarkemmin raakaravinnon saloihin. Käytännössä siis käytän hyväksi vain muiden kehittämiä reseptejä. Koitan silti lisäillä näitä vanhempia reseptejä silloin tällöin, ettei blogini pääsisi tyystin uinahtamaan.

Kunhan olen mielestäni tarpeeksi perillä raakaravinnosta, alan suunnitella omia reseptejä julkaisukuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti