perjantai 11. huhtikuuta 2014

Banaani-suklaa-aamupalacookiet


Aikamoinen sanahirviö pääsi taas otsikoksi. Eiköhän tuota voisi hieman avata. Nämä keksit ovat siis sellaisia nopeasti leivottavia, pitkiin aamuihin tarkoitettuja herkkupaloja. Ainekset ovat mitä terveellisimmästä päästä ja maussa yhdistyvät tumma suklaa ja bansku.

Banaani-suklaacookiet (n. 10 kpl):

- 1 1/2 rkl pellavansiemeniä

- 1/2 dl vettä 

- 1 banaani

- 1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä

- 1/2 dl intiaanisokeria

- ripaus ruususuolaa

- 1/2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita

- 1/2 dl tattarijauhoja

- 1/2 tl psyllium-jauhetta

- 3/4 tl leivinjauhetta

- 50 g tummaa suklaata rouhittuna

Sekoita pellavansiemenet veteen taikinakulhossa. Jätä likoamaan muutamaksi minuutiksi. Rouhi sillä välin suklaa valmiiksi. Paloittele banaani pellavansiemenveden joukkoon ja soseuta haarukalla. Sekoita joukkoon myös pehmentynyt kookosöljy, intiaanisokeri, suola ja kaurahiutaleet. Lisää psyllium ja leivinjauhe jauhojen sekaan ja lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele lopuksi suklaarouhe taikinan sekaan. Ota taikinasta ruokalusikalla isohkoja nokareita uuninpellille. Voit halutessasi muotoilla taikinanokareita tässä vaiheessa. Keksit eivät leviä uunissa. Kypsennä keksejä 200 asteisen uunin keksitasolla n. 12-15 min. Keksit saavat kypsyessään hieman väriä pintaan.

Huom:

* Saat kekseistä gluteenittomia käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita. Tavalliset kaurahiutaleet eivät sovi kaikille keliaakikoille.

* Jos haluat kekseistä vielä terveellisempiä voit korvata intiaanisokerin 2-3 tuoreella taatelilla. Soseuta taatelit banaani sekaan. Tavallisen suklaan sijaan voit käyttää myös sokeritonta suklaata.
* Suosittelen tekemään samantien kaksinkertaisen taikinan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti