tiistai 20. toukokuuta 2014

Omena-päärynäpiirakka


  
Pahoittelut tästä jo hävyttömän kauan kestäneestä blogihiljaisuudesta. Olen jatkuvasti kirjoitellut kyllä uusia reseptejä ylös mutta kuvien unohtelu on useimmiten ollut syynä niiden julkaisemattomuuteen. Nyt kun viimein olisi ollut kamerallinen kuvamateriaalia kaiken maailman herkuista, niin eikös sitten ongelmaksi muodostu niiden kuvien saaminen koneelle. Jostain syystä tietokoneeni USB-portit ovat vallan lakanneet toimimasta, joten jouduin käyttämään lainakonetta saadakseni kuvat monen mutkan kautta viimein perille oikeaan osoitteeseen. 


Mielestäni resepti ei ole mitään ilman todistusaineistoa, eli kuvia on pakko löytyä.  Olin jo aiemmin laittamassa tämän piirakan reseptin blogiin ilman kuvia, sillä aijai kuinka herkkua siitä tuli, enkä olisi millään malttanut odottaa kuvien saapumista. Nyt on onneksi saatavilla sekä resepti että huima kuvamateriaali eli todistetusti on tällainen piiras meidän keittiössä piipahtanut ja jo aika päiviä sitten parempiin suihin päätynyt.
Joku pirulainen ehti jo leikkaamaan palan ennen kuin ennätin kameran kanssa paikalle...
Pohja:

- 1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä (luomu)

- 1 dl intiaanisokeria

- 1 dl soijajogurttia (luomu)

- 1 tl etikkaa

- 2 1/2 dl täysjyväjauhoja (luomu)

- 1/2 dl kaurahiutaleita (luomu)

- 1/2 dl perunajauhoja (luomu)

- 2 tl leivinjauhetta

- 2 tl kanelia (luomu)

- 1 tl kardemummaa

- 1 tl jauhettua inkivääriä

- ripaus ruususuolaa

- 1 dl kasvimaitoa (luomu)

Täyte: 

- 2 omenaa (luomu)

- 2 päärynää (luomu)

- kanelia, intiaanisokeria, kaurahiutaleita

Sekoita öljy ja sokeri keskenään. Vatkaa soijajogurtti ja etikka mukaan seokseen. Sekoita sitten keskenään kuivat ainekset. Kääntele kuivat aineet taikinaan vuorotellen kasvimaidon kanssa. Voitele vuoka kookosöljyllä ja levitä taikina vuoan pohjalle. Reunoja ei välttämättä tarvitse korottaa.

Kuori omenat ja päärynät. Poista siemenkodat ja leikkaa hedelmät lohkoiksi. Asettele lohkot taikinan päälle kehäksi. Aloita reunoilta ja etene keskustaa kohti asetellen lohkoja limittäin. Puolita viimeiset lohkot saadaksesi täytettä myös keskikohtaan. Itse asettelin päärynät ulkoreunoille ja omenat sisemmälle, mutta hedelmät voi asetella aivan hyvin myös sikin sokin. Ripottele lopuksi piirakan päälle kanelia, intiaanisokeria ja kaurahiutaleita. Kypsennä piirasta 175-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. Vegaaninen vaniljakastike tai -jäätelö kruunaa piirakkapalan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti