tiistai 2. heinäkuuta 2013

Täytetyt munakoisot




Tuntuu kuin kesällä ei millään jaksaisi vaivautua kirjoittamaan reseptejä ylös. Vaikka uusia luomuksia syntyy yhä tasaiseen tahtii, en vain yksinkertaisesti kykene viivytteleään läppärin ääressä niin kauan aikaa kerrallaan, että saisin jokaisen ihanuuden jaettua k-koksen lukijoille asti.

Koitan nyt ryhdistäytyä k-kokseni kanssa ja pyrkiä tarjoamaan myös kesän aikana herkkureseptejä jakoon. Tässä esimerkkinä resepti, jota olen suunnitellut jo viime keväästä, mutta tohdin toteuttaa suunnitelmani vasta kun löysin kaupasta munakoisoa tarjoushintaan.



Täytetyt munakoisot (2:lle):

- 2 munakoisoa

- reilusti ruususuolaa tai merisuolaa

Täyte:

- 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

- 1 punasipuli

- 4 valkosipulinkynttä

- 2 munakoison sisukset

- 400 g kaltattuja tomaatteja

- 1 rkl oreganoa

- 2 tl mustapippuria (& ruususuolaa)

Lisäksi:

- tuoretta oreganoa

- auringonkukansiemeniä

(- kasvijuustoa)

Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja kaavi sisus kuorista lusikalla irti. Pilko munakoison sisus pienemmiksi paloiksi. Hiero tyhjiin munakoison kuoriin suolaa ja ripottele sitä myös paloitellun munakoison sekaan. Kaada munakoisopalat lävikköön ja jätä puoleksi tunneksi hikoilemaan ja valumaan.

Jos käytät tuoreita tomaatteja, kalttaa ne tekemällä jokaiseen tomaattiin ristiviilto ja upottamalla ne sen jälkeen hetkeksi kiehuvaan veteen. Valmiista tomaatista irtoaa kuori helposti vetämällä.

Kuumenna öljy pannulla täytteen valmistamista varten. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota sipuleita hetki öljyssä. Lisää pannulle munakoisopalat sekä pilkotut kaltatut tomaatit. Kypsennä aineksia hetki pannulla, lisää mausteet ja anna täytteen hautua kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä.

Kuivaa munakoisojen kuorten sisäreunat talouspaperilla ja lusikoi täyte kuorien sisään. Kuorruta munakoisot halutessasi kasvijuustoraasteella ja kypsennä niitä vielä 175 asteisessa uunissa 20 minuutin ajan. Koristele kypsät munakoisot halutessasi tuoreella oreganolla ja paahdetuilla auringonkukansiemenillä.

2 kommenttia:

  1. Joo näitä!! Olen ollut huono bloggaaja viimeaikoina mutta muiden reseptejä on silti kiva kuolata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälleen kesällä vaan on niin vaikeeta olla ahkera ja reipas bloggaaja!

      Poista