torstai 18. heinäkuuta 2013

Huolettoman helppo mansikkapiiras




Tämä mansikkapiirakka on aivan älyttömän helppo toteuttaa ja se ajaa takuulla asiansa kahvi- kuin kahvipöydässä tai vaikka kuohuviinilasillisten kyytipoikana. Jos suunnittelet mansikkapiiraan tarjoamista esim. mökkivieraille, voit valmistaa piirakkapohjan jo kotona etukäteen valmiiksi. Pohja pysyy kasassa, eikä murene vaikka sitä joutuisi kuljettamaan pitkiäkin matkoja. Riittää kun perillä vaahdotat vaniljakastikkeen ja pilkot marjat päälle.
 


Kesän makein mansikkapiiras (n. 6:lle):

Pohja:

- 2 1/2 dl täysjyväspelttijauhoja

- 1 dl intiaanisokeria

- 1 dl tapioca-tärkkelystä

- 2 rkl psyllium-jauhetta

- 1 tl leivinjauhetta

- ripaus ruususuolaa

- 1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä

- 3/4 dl vettä

- 1 tl etikkaa

Täyte:

- 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

- 1 l tuoreita luomumansikoita

Valmista pohja sekoittamalla ensiksi kuivat aineet keskenään sekaisin. Sulata kookosöljy juoksevaksi ja lisää kuivien aineitten joukkoon. Nypi jauho-rasvaseos tasaiseksi. Sekoita etikka veden sekaan ja lisää neste taikinaan. Muokkaa taikina lopuksi tasaiseksi vaikka käsin. Vuoraa taikinalla n. 20x30 cm:n suorakulmainen uunivuoka. Nostele taikinaa sormin myös vuoan reunoille. Kypsennä pohjaa 225-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan. Irrota valmis pohja vuoasta ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.

Vaahdota vaniljakastike mahdollisimman kuohkeaksi. Levitä vaahdotettu vaniljakastike tasaisesti pohjan päälle. Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne. Asettele mansikat piirakkapohjan päälle ja painele ne pystyasennossa vaniljakastikkeeseen. Säilytä piirakka kylmässä.

3 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen piiras ja varmasti maistuukin hyvältä! :) Mökkiolosuhteissa tuollainen huolettoman helppo ohje tuleekin tarpeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepjep, pohja on hieman rouheisen makuinen - täysjyväspeltti muistuttaa jälkkäreissä maultaan usein ruista. Ja kermainen vaniljakastike sekä makeat mansikat ovat tietty klassinen makupari ;)

      Poista
  2. Nam ihanannäköistä piirakkaa! :)

    VastaaPoista