tiistai 21. toukokuuta 2013

Voikukkaomeletti


 

Muistan nähneeni jossain joskus tämäntyylisen reseptin aiemmin. Siinä alkuperäisessä ohjeessa tietysti kehotettiin käyttämään ihka oikeita kananmunia. Minäpä kehotankin jättämään kaikki omeletit nyt ja aina täysin kananmunattomiksi ja käyttämään sen sijaan tofua tai kikhernejauhoja niiden valmistukseen.

Itse suosin ehdottomasti kikhernejauhoja, sillä niistä saa huomattavasti enemmän makua ja lisäksi lopputuloksesta tulee jännä farinatantapainen leivän ja munakkaan yhdistelmä.

Aurinko-omeletti:

- 2 dl kikhernejauhoja

- 1 tl ruususuolaa

-  mustapippuria & kurkumaa

(- 1/2 dl oluthiivahiutaleita)

- 2 dl kylmää vettä

- 2 rkl auringonkukan siemeniä

- 2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

- puolikas silputtu sipuli

- reilu kourallinen tuoreita voikukan kukkia

- loraus sitruunanmehua

Sekoita kikhernejauhojen joukkoon suola, mausteet sekä halutessasi myös oluthiivahiutaleet. Lisää vesi jauhojen sekaan ja vatkaa seos tasaiseksi.

Paahda ensiksi auringonkukan siemeniä muutaman minuutin ajan kuivalla pannulla, välillä sekoitellen. Ota valmiiksi paahdetut siemenet pannulta syrjään ja lisää pannulle öljy. Silppua sipuli valmiiksi ja kuullota öljyssä. Lisää pannulle myös voikukan kukat ja anna niiden paistua ensin hetki öljyssä. Lisää sitten mausteeksi sitruunanmehua.

Kaada lopuksi omelettitaikina pannulle kuullottuneen sipulin ja voikukan kukkien päälle. Kypsennä omelettia noin 5 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile salaatilla ja paahdetuilla auringonkukan siemenillä viimeisteltynä.

2 kommenttia: