sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Pikaiset norirullat


Lokakuun ruokahaasteen voitto meni Maijan makialle ja voittajaherkku oli tofusuklaajuustokakku. Testasin itsekin tuota reseptiä kämppikseni kanssa ja ah, kuinka hyvää siitä tuli.. Raikas jätskipallo kruunasi annoksen täydellisesti! Suosittelen muitakin kokeilemaan. Kakku on vieläpä gluteeniton.

Tämän kuun ruokahaasteeseen osallistuminen siirtyi omalta osaltani aivan viime tippaan. Olin jo aiemmin osallistumassa haasteeseen kikhernetortilloilla, mutta huomasin, että Puolitiessä -blogissa oltiinkin jo samoilla linjoilla. Yritin sen jälkeen valita vielä helpomman ja pikaisemman ruokaohjeen. Marraskuun ruokahaasteena on siis pikaruoka, ja täytyy sanoa, että näitä rullia nopeammin valmistuvia ruokalajeja ei kovin useaa taida olla.

Itselleni tämän kuun ruokahaaste tuotti suorastaan vaikeuksia, sillä tavallisesti tykkään hääriä keittiössä pitkin päivää ja valmistella aterioita tuntikausia. Kun aikaa on tolkuttomasti, niin sitä helposti tulee kulutettua nimeomaan ruoanlaittoon ja leivontaan.

Nori-kasvisrullat:

- 2 nori-merileväarkkia

- 1 pieni porkkana

- pieni pala kyssäkaalia

- pieni pala retikkaa

- avokado

- piparjuuritahnaa

Tarjoiluun:

- soijakastiketta 
 
Lisäksi sopisi esim:

- tuoretta kurkkua

ja

- ituja

Kuori juurekset sekä suikaloi porkkana ja kyssäkaali. Raasta retikka karkeaksi raasteeksi. Voit käyttää myös retiisejä; pilko pari retiisiä pieneksi silpuksi. Suikaloi tai paloittele myös avokado ja irrota sisus kuoresta.

 

Kasaa täytteet kahdelle merileväarkille kuvan mallin mukaan. Mausta lopuksi pienellä määrällä piparjuuritahnaa (tai wasabia). Kääri merileväarkit tiukoiksi rulliksi ja leikkaa terävällä veitsellä kahtia. Dippaile norirullia hyvään soijakastikkeeseen ja rouskuttele.

P.S. Jos haluat rullista täysin raakoja, valitse ostoskoriisi paahtamattomia 
merileväarkkeja.

 

3 kommenttia:

  1. Oi mikä herkku! En ole koskaan ajatellut pyöritellä merilevästä kun olen luullut sen olevan kovinkin työlästä ja monimutkaista ... Mutta sinun ohjetta seuraten se käykin aika helposti - Kiitos inspiraatiosta! Ensi viikolla kiikaroinkin merilevä-arkkeja :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Sushin näpertäminen onkin todellinen taitolaji, mutta tähän jopa minä pystyin mämmikourillani :P

    VastaaPoista